Retrogradna Venera v Levu

Venero so naši predniki imenovali zvezda Večernica, saj je bila na večernem nebu vidna zato, ker je Sonce zašlo pred njo. Imenovali pa so jo tudi zvezda Danica, saj v tistih mesecih, ko vzide pred Soncem, pobliskava na jutranjem vzhodnem nebu. In ta ples med Soncem in Venero se dogaja vsako leto, saj se Venera od Sonca ne oddalji za več kot 46°. Trenutno je še zvezda Večernica, a je v začetku avgusta ne bomo več videli, potem pa se nam bo konec avgusta spet prikazala, a kot zvezda Danica.

Venera v astrologiji predstavlja ljubezen, denar, umetnost, vrednote, seks, lepoto; kadar je Venera lepo »postavljena«, smo bolj graciozni, mili in privlačni. Venera želi ugajati in se razjezi takrat, kadar ni vse po njenem. Takrat, ko je retrogradna, pokaže svoje muhe in ta retrogradnost se dogaja na približno osemnajst mesecev. Tokrat bo svojo navidezno pot nazaj pričela 23. julija z 28° Leva in jo zaključila 4. septembra na 12° Leva. Na svojo izhodiščno točko, od koder je pričela svojo retrogradnost, bo prišla 7. oktobra.

Venera v Levu je še posebno lepa, privlačna in graciozna. Ljubezen ji pomeni vse, ljubljeni osebi pa je vdana in zvesta, pričakuje pa, da se tudi ta oseba do nje obnaša enako in da ji je popolnoma zvesta. Potrebuje pozornost in v njej uživa. Želi si pohval, priznanj in vsak dan lepe besede, ki se jih nikoli ne naveliča. Ima naraven dar za igro in teater. Najhuje zanjo pa je, če jo kdo ignorira, še posebno, če je to oseba, kateri je podarila svoje srce. In kaj zdaj, ko bo takšna želja po ljubezni potegnila ročno zavoro?

Retrogradna Venera prinaša razočaranja na področjih, ki jim vlada. Na splošno pa za vse nas velja, da bomo imeli več situacij, v katerih lahko kaj hitro napačno reagiramo, se razjezimo in tudi prekinemo odnose, tako osebne kot poslovne. Za vse velja dobršna mera strpnosti, saj so le naši odzivi tisti, ki štejejo. Za vse nas tudi velja, da sedaj ni pravi čas za začetek nove ljubezenske zveze, ni pravi čas za podpis posojilne pogodbe ali za nakup novih dragih stvari. Najmanj pa je ta čas naklonjen porokam. V kolikor pa obujate staro ljubezensko zvezo, vam bo retrogradna Venera pri tem pomagala. Tudi, če kupujete starine, je sedanji čas pravi. Pazite pa, da ne začenjate skrite ljubezenske zveze, saj boste v tem primeru že kmalu jokali.

Venera je planet, ki nam pomaga priti v stik s stvarmi, ki so nam drage in nam resnično veliko pomenijo. Kadar pa je retrogradna, ni to nikoli enostaven čas. To je karmični čas, ko se stvari postavljajo na pravo mesto in prevesijo tehtnico na stran usode. Z določenimi ljudmi se prenehamo srečevati, stvari, za katere smo mislili, da se nam nikoli ne morejo zgoditi, se zgodijo, a za to plačamo ceno. Več je namreč izzivov, več mamljivih povabil in več hrepenenja, pa naj bo to tako glede ljubezni kot tudi denarja.

V času retrogradne Venere se nam zdi trava pri sosedu bolj zelena. Vendar se nam tako zdi samo na začetku. Potem pa se iluzija razblini, nadomesti jo realnost in travo vidimo enako zeleno kot je naša. Smo kot otroci v trgovini s sladkarijami. Jemo jih in jemo, potem pa nas prične boleti trebuh in se vprašamo, zakaj smo bili tako neumni, da smo se spustili v to.

Ko gre Venera skozi ranljiv čas retrogradnosti, nas sprašuje ta vprašanja:
»Kaj nam je pomembno?«
»Kaj ali kdo nam pomeni največ?«
»Ali sem cenjen-a tako, kot si želim? Sem srečna, srečen?«

V teh tednih bomo prisiljeni najti odgovore o našem življenju. Ker pa Venera ne govori le o ljubezni, ampak tudi o denarju, se bomo znašli pred vprašanji o tem, kaj hočemo in kaj potrebujemo.

Retrogradna Venera nam daje moč, da pogledamo vase, da si priznamo, kaj zares potrebujemo v življenju. In iskanje resnične, prave ljubezni se, navsezadnje, tudi pričenja s to retrogradnostjo. A najprej je potrebno priti v stik s sabo in potem šele smo lahko odprti za vse čudovite priložnosti, ki so nam na razpolago. Lev je znamenje, ki govori o srcu, srčnosti, velikodušnosti, ljubezni do nas in do vsega ter vseh. Kakšna je vaša frekvenca srca? V vsakem srcu je ljubezen, je pa v njemu lahko tudi sovraštvo, lahko so v njemu zamere, lahko nas stiska pri srcu, ker nekaj nekomu nismo odpustili. Ravno o tem bo sedanja retrogradna Venera tudi govorila. Marsikomu, tudi astrologu, je to dejstvo skrito. Jaz imam pač sposobnost na astrologijo pogledati še z dodatnimi očmi. Tukaj gre za stopinji začetka in zaključka retrogradnosti. Začetek (dela na sebi) je popolnoma karmična zadeva, ki govori o močnih čustvih in tuhtanjem o teh čustvih, ki pa imajo povezavo s primarno družino. Večina med vami bo ugotovila, da mora razrešiti odnos s staršem nasprotnega spola oziroma s tistim staršem, ki je imel pomembnejšo vlogo v vašem življenju. Če ne boste razrešili tega odnosa, se bodo vzorci iz otroštva ponavljali in krhali vaš sedanji ljubezenski odnos. Navodila, kako se to naredi, imam že dolga leta na moji spletni strani. A, če kdo tega še ni prebral (in delal), naj si navodila prebere tukaj. Delajte odpuščanja ves čas do začetka septembra, kajti zaključek retrogradnosti bo spet na stopinji, ki govori o tem, da je treba doseči čustveno ravnovesje. Začetek retrogradnosti nas opomni, kaj je naša naloga in kako jo rešimo s pozitivno oceno, zaključek retrogradnosti pa nas opomni, da bomo zmogli doseči čustveno ravnovesje, v kolikor bomo delali naloge. S tem se bomo rešili težke karmične naloge, da je ne bodo ponavljali naši otroci ali vnuki in da vzpostavimo zdrav odnos s svojo primarno družino in, če jo imamo, tudi sedanjo družino. Še posebno tisti, ki ste rojeni 28. v kateremkoli mesecu, dajte odpuščati in se rešite nezdravih vezi z enim od staršev. S tem ne boste pomagali le sebi, pač pa tudi staršu, še posebno pa vašim potomcem, ker, če vi tega ne naredite, boste nalogo samo predali naprej.