Lunin mrk v Škorpijonu

5. maja 2023 bo polsenčni lunin mrk v Škorpijonu na 14°58′. To ne bo tipičen mrk, ker bo glavna Zemljina senca zgrešila Luno, po pa Luna zato v Zemljini polsenci. Čeprav bo mrk manj opazen, ga bomo lahko spremljali v Evropi, Aziji, Avstraliji, Afriki, na Antarktiki, v Atlantiku, Indijskem oceanu in Pacifiku. V Sloveniji bo Luna vzšla okrog 20.13 (odvisno od kraja), ko bo mrk dosegel največjo magnitudo, bo Luna še pod obzorjem, a bolj visoko kot bomo šli, več tega polsenčnega mrka bomo videli. Seveda pa bo mrk deloval na nas, tudi če se ne bomo ozrli proti Luni. (Ob 21.31 bo mrka že konec).

Mrki vedno napovejo intenziven čas, Škorpijon pa je znamenje, ki je še posebno intenzivno, saj zahteva in prinaša preobrazbo.

Škorpijon je znamenje, ki vlada vsemu, kar je skrivnostno. Katere skrivnosti še bodo razkrite? Zadnji sončni mrk je bil povezan s Plutonom, ki je napovedal, da bo na dan prišla marsikatera resnica, zdaj pa bo ta Luna, ta mrk v Škorpijonu povzročil, da bomo presenečeni nad neko novico, nad neko resnico, katero smo morda že čutili, a nam je naš razum govoril, da je kaj takšnega nemogoče. Razkritja česa vsega bo prinesel ta čas? Mogoče bomo kaj spoznali o sebi, mogoče si bomo končno priznali tisto, kar so drugi vedeli že pred nami, in to o nas! Morda bomo še o kakšni znani osebi spoznali neprijetno resnico, saj smo to osebo občudovali in jo spoštovali? Mrk bo deloval pol leta, če pa imamo na tej stopinji kakšen planet ali Ascendent, Descendent, potem bo to za nas eno leto sprememb.

Nasproti Lune (v opoziciji) bodo Sonce, retrogradni Merkur, Uran in Severni lunin vozel v Biku.

Bik je znamenje, ki govori o materialnem svetu, o užitku, denarju, hrani, odnosih, občutkih, hrepenenjih in mu vlada Venera. Na drugi strani pa je Škorpijon, ki je misteriozen, spiritualen, usmerjen v notranji svet, transformativen in mu vladata Pluton in Mars.

Na kaj ali na koga sem navezan(-a), kakšne nezdrave navade imam?

Tam, kjer imamo Škorpijona, se moramo naučiti spustiti iz sebe tisto, kar nas boli, nas zadržuje na mestu, spustiti moramo iz sebe globoko žalost, pozdraviti globoke rane, spustiti morda stari odnos, ki je bil boleč. Morda bomo spustili načrte, katerim smo sledili, a nas pot ni pripeljala do želenega cilja in je bila pot trnova namesto, da bi na poti uživali in se veselili rezultata. Preverite, kje v vaši rojstni karti je znamenje Škorpijon. Tam bomo vsi morali nekaj spustiti, nekaj, česar se oklepamo, a nam to škoduje. Ko bomo to spustili, se bo pokazala nova pot, rešitve, usmeritve. Saj veste kako je, ko se oklepamo bolečega zoba. In ko ta tako zelo boli, gremo k zobozdravniku, da ga ozdravi ali pa ga izpuli. To boste zdaj presodili – ali je ta vaša bolečina ozdravljiva ali pa vam pravi, da ji pomahajte v slovo.

Kar vprašajmo se, kaj potrebuje naše telo in kaj potrebuje naša duša. Najti je treba ravnovesje, a pri tem mrku bo duša klicala na pomoč. Včasih narobe razumemo dušo, ki kliče po pomoči in potem si gredo ženske popravljati obraz in telo. Njihov obraz postaja lutka, duša pa je še vedno žalostna, ženska še vedno premalo samozavestna.

Mrk nas bo vprašal tudi po naših odvisnostih. Ali so moje navade in razvade zdrave ali nezdrave? Bik želi neko navezanost na materialno, na užitek, ki ga lahko dobimo na tak ali na drugačen način, Škorpijon pa zna biti dominanten in tudi maščevalen. Vsi imamo v svoji rojstni karti vsa znamenja. Vsi, prav vsi imamo v sebi Škorpijona in Bika, tako da samo poglejte, kje je eno in kje drugo znamenje. Na teh dveh področjih, ki jih opisujeta, smo imeli že lani veliko lekcij in jih bomo imeli še letos. Bo pa retrogradni Merkur dobro razmislil o vsem tem in nam prinesel praktične rešitve, kako nezdrave navade in razvade preobraziti v zdrave navade in zdrave razvade. Se pa lahko najde tudi kakšen predmet, ki smo ga založili, tako da lahko mrk vpliva tudi na takšen način.

Venera, vladarica Bika, bo v času mrka v kvadratu z Neptunom, a v krasnem sekstilu z Jupitrom. To bo lepa energija, ki nas bo dvigovala in v nas prebujala romantiko. Lahko pa tudi v tem pretiravamo in ker je Merkur retrograden, ne smemo verjeti čisto vsega, kar nam bo povedal kdo, ki nam bo morda prvič pihal na dušo. Ampak se bomo iz tega aspekta z Neptunom morali naučiti, kje si lažemo, kje si mečemo pesek v oči, kje smo razočarani zaradi previsokih pričakovanj.

Mars, sovladar Škorpijona bo v kvadratu s Kironom. Ne imejmo se za žrtev, ampak poglejmo našo situacijo in iščimo rešitve, saj težke naloge dobimo zato, ker jih lahko rešimo. Nič težje naloge ne dobimo, test je vedno prilagojen našemu dojemanju življenja. Saj veste, samo boljši postajajmo in bo vse v redu.

Pluton, vladar Škorpijona, bo v kvadratu z dobrim Jupitrom. Če bomo odločni in bomo trdno stali za našo odločitvijo po spremembi na bolje, potem nas bo njuna energija podprla. Mogoče bomo imeli občutek, da smo energijsko dol, da umiramo (to pravi Škorpijon), potem pa najdemo v sebi moč in se preobrazimo kot ptič Feniks ali pa, če želite, kot metulj, ki se reši iz kokona.

Ne slikajte si v mislih slabih scenarijev, pač pa imejte pred očmi svoje želje, ki se bodo izpolnile v prihodnosti. (Čeprav je ta film že posnet in je vse zdaj.)

Te močne energije, ki bodo prinesle izbruh čustev, bomo občutili vsi, po 19. maju, pa se bodo posledice v svetu še bolj poznale, o tem pa v prihodnje.