Popolni sončni mrk v Ovnu

Obročast sončni mrk se bo zgodil 20. aprila 2023 in to na 29° Ovna 50`. Popoln bo viden in skrajnega SZ dela Avstralije, iz dela Papue Nove Gvineje in dela Indonezije. Iz Evrope ne bo viden, ampak mrk bomo občutili vsi, eni bolj, drugi manj.

To bo poseben mrk, ker se bo zgodil tik pred zdajci, tj. preden bo Sonce zapustilo Ovna. Tudi mlada luna bo tako v Ovnu in, spomnimo se, tudi na dan pomladnega enakonočja je bila mlada luna na 0° Ovna. Celotno znamenje Oven smo/bomo spoznavali od 0° pa do 29°, zato bo to velik potisk energije. Ta energija nas bo spodbujala, da:

  • bodimo pogumni,
  • stopimo iz cone udobja in si nekaj upamo narediti, da ukrepamo in smo ves čas aktivni,
  • naredimo nekaj, česar še nismo nikoli,
  • naredimo nekaj, kar nam bo pognalo kri po žilah, kar bo v nas prebudilo ogenj.

Mrki vedno pridejo v paru, včasih je najprej sončni mrk in čez približno dva tedna je lunin ali obratno. Včasih pa se dogodijo trije mrki v zaporedju. Lani so bili močni mrki v Škorpijonu in Biku, tokrat pa se bo lunin mrk zgodil 5. maja in bo v Škorpijonu, tako da lahko pogledamo, kje v rojstni karti imamo znamenja Oven, Tehtnica, Škorpijon in Bik. To so področja, kjer se nam bo vsem največ dogajalo.

S čim smo odlašali?

Z nečem smo odlašali, nečesa nismo naredili pravi čas in smo obstali, pozabili, a čutili, da nas nekaj še čaka, neka naloga, ki tiho ždi ter nas čaka. Kaj res nujno moramo spremeniti, kaj je tisto, kar VEMO, da je treba narediti? Nismo pet minut pred dvanajsto, ampak deset sekund pred dvanajsto, zato nas bodo energije priganjale.

Ovnu vlada Mars, ki je sedaj v znamenju Rak. Lahko se vprašamo, ali se imamo dovolj radi, kako negujemo svojo notranjost, kako se počutimo v svojem domu, z našimi najbližjimi, ali smo varni fizično, čustveno in finančno? Najdimo v sebi potrebo, ki želi, da jo negujemo, ker se bomo počutili bolje. Naše osnovne potrebe morajo biti zadovoljene, potem pa lahko gremo v tisto akcijo, ki nas čaka.

Bomo pa morali iz naše glave brisati ogromno misli, ne bomo smeli toliko tuhtati, znebiti se bomo morali kopice skrbi in žalosti. Kiron, ki bo v tem času mrka še vedno povezan z Jupitrom v Ovnu, Oven pa vlada glavi, bo lahko prinesel več glavobolov, a zanje bo v večini primerov krivo premočno premlevanje vseh podatkov. Naš računalnik v glavi se bo pregreval, za to pa ne bomo nič naredili, razen če nas kdo ne spomni na to.

V času mrka bosta tudi Merkur in Uran (v Biku) v konjunkciji, zato se bomo lahko vprašali, kaj se še lahko naučimo, kako bodimo bolj fleksibilni, kako naj sprejmemo drugačne poglede na svet, kako naj ne bomo preveč navezani na materialne stvari.

A najbolj bo na ta mrk vplival mogočni in temni Pluton, ki bo temen zaradi tega, ker bo s Soncem in Luno v kvadratu. Pluton nas bo spraševal, koliko teme je v nas in koliko jo je v družbi, ter bo zahteval, da to temo preobrazimo v svetlobo. Svoje notranje moči bomo morali uporabiti. Ne bodimo šibki, pač pa s to močjo dajmo narediti nekaj pozitivnega. Saj vemo, da je enostavneje nekaj porušiti kot zgraditi. Imeli bomo moč osvoboditve tistih vezi, ki nas zadržujejo pri miru, v neaktivnosti.

Na energije mrka bo dobro vplival Saturn, ki nam bo govoril, da se naj iz zgodovine oziroma iz naših preteklih izkušenj, tudi kaj naučimo.
Dopoldan isti dan se bo najprej Luna premaknila v Bika, zatem pa še Sonce. Naslednji dan, torej 21. aprila, pa bo Merkur v Biku pričel s svojo retrogradno potjo, ki bo trajala do 15. maja. Popeljal nas bo vase, ko bomo razmišljali, kaj potrebujemo za srečo, ali smo dovolj cenjeni, ali ljudje vidijo, česa vsega smo sposobni, ali imamo nemara v sebi še nek potencial, ki samo čaka, da ga odkrijemo? Čas bo za ponoven razmislek o nečem. Retrogradni Merkur bo tako kot vedno zahteval tudi, da bomo jasni v komunikaciji. Ne smemo pa se bati te retrogradnosti, ker ta pomeni, da o nečem spet razmislimo, da si damo možnost nekaj podrobneje pogledati, se poglobiti v nek problem – izziv in, seveda, da se najprej poglobimo vase.