Polna (roza) luna v Tehtnici

Brez skrbi, aprilska polna luna ne bo roza barve, tako se imenuje aprilska polna luna, ki ji lahko rečemo tudi velikonočna ali potonikina. Polna bo v četrtek, 6. aprila ob 6.34, zato bo bolj okrogla v noči na četrtek kot pa v noči na petek.

V nas bo ta Luna težila k ravnovesju. Želeli bomo imeti harmonične odnose in tudi urejene finance, v nas bo želja po sodelovanju z drugimi, vprašali se bomo ali smo močni, ali delamo to, kar si želimo ali to kar moramo in tudi, ali poslušamo ljudi okoli sebe. Lahko se tudi vprašamo drugače ali želim preveč ugajati drugim in naredimo vse za druge, po drugi strani pa smo nezadovoljni, ker to počnemo, saj bi raje gledali nase. Tudi vprašanje, kaj pričakujem od drugih in kaj drugi pričakujejo od mene, se nam bo motalo po glavi, še posebno zato, ker bo Merkur v Biku pošiljal tudi takšne misli.

Kadar je polna luna v Tehtnici, je Sonce v Ovnu. Takrat sta v opoziciji, nasproti drug drugega in merita svojo moč, lahko pa rečemo tudi drugače, da drug drugega učita tega, kar oba imata, drugi pa ne. In kaj imata?

Znamenje Tehtnica predstavlja mir, harmonijo, lepoto, eleganco, estetiko, diplomacijo, vljudnost, objektivnost, umetnost, denar, ljubezen …
Znamenje Oven pa je unikatno, prvo, pionirsko in z veliko energije, sploh začetne, je resnicoljubno, saj si nima časa izmišljati laži. Vse želi oziroma hoče narediti takoj, imeti vse takoj, ne čaka.

Tehtnica zavija odgovore v vljudne ali diplomatske celofane, za Ovna pa je ne NE. Tehtnica tuhta, ali bi šla levo ali desno, ali naj kupi to in to obleko ali ne, oven pa se odloči v trenutku.

Oba se lahko res veliko naučita od drugega. Kako bomo pogledali nase, se cenimo, smo samozavestni, kaj mislimo o drugih ljudeh, še posebno o partnerskih zvezah – osebni in poslovnih. Najpomembnejši odnos je tako z nami samimi. Bistvo polne lune bo, kaj lahko naredim zase ter kako in kje se lahko povezujem z drugimi.

Nasproti polne lune bodo Sonce, Kiron in Jupiter v Ovnu. Ti nosijo v sebi ogromen potencial zdravljenja. Zdravljenja odnosov! Mnogo lažje bomo pogledali vase in tudi na to, kako se povezujemo z drugimi, kako se pogovarjamo, kako čutimo sebe in druge.