Lunina vozla se bosta premaknila v Ovna in Tehtnico. Kaj to pomeni?

Foto: Lunina vozla – severni in južni (Vir: https://www.unpublishedzine.com/astrology/lunar-nodes-and-your-souls-purpose)

 

Lunina vozla sta matematični točki v rojstni karti. Vsi planeti imajo vozle, vendar v astrologiji upoštevamo le Lunina, ki kažeta na našo pot razvoja. Južni Lunin vozel kaže področje, kjer se počutimo domače in zato od tam težko gremo. Tam lahko obsedimo ali obležimo in se ne podamo na trnovo pot, ki nam je namenjena. Severni Lunin vozel pa je tisti magnet, ki nas privablja. Če se mu upiramo, potem iz našega življenja ne naredimo nič. Če pa se prepustimo in začnemo pluti z valovi, se pomikamo vse bližje temu življenjskemu poslanstvu.

Severni Lunin vozel kaže na našo pot po kateri moramo iti, da se kot oseba čim bolje razvijamo. Govori o tem, kakšni bi morali biti. Imenujemo ga tudi Zmajeva glava in predstavlja mesto dobitkov, povečevanja in samozaupanja. Predstavlja tisti del v zodiaku, kjer lahko dobivamo, zmagamo. Kaže smer prihodnosti, napredek v našem življenju, smer, v katero je dobro in nujno iti, da se razvijemo. Zakaj? Predstavljajte si, da so na zmajevi glavi tudi usta, skozi katera vsrkava hrano, ki predstavlja predvsem novo znanje, nove izkušnje, nove sposobnosti in vse drugo novo v življenju. Z vsem novim se človek razvija in posledično postaja vse bolj prepričan vase, postaja samozavestnejši, uspešnejši, kar slej kot prej prinese dobitke na materialnem in duhovnem nivoju.

Južni Lunin vozel je Zmajev rep. Prestavlja mesto izgube, zmanjševanja in neznanja. Kaže smer v preteklosti in preživete izkušnje. Tu hitro najdemo rešitve, a je za nas bolje, da se razvijamo v smeri, ki jo kaže Severni Lunin vozel. Skozi slednjega smo prejeli mnogo novega in če želimo prejeti še več, moramo narediti prostor zanj. Zato v Južnem Luninem vozlu odvržemo vse, kar je že preživeto, prečistimo zamisli, izkušnje in jih spustimo iz svojega življenja.

17. julija 2023 bo mlada luna v Raku, to pa bo tudi dan, ko se bo po sedemnajstih letih Severni lunin vozel premaknil v Ovna, Južni pa v Tehtnico. V teh dveh znamenjih bosta ostala do januarja 2025.

Poiščite v svoji rojstni karti kardinalna znamenja: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog, saj bodo vsa ta znamenja aktivirana. Veliki kardinalni križ bo kazal na področja v vašem življenju.

Oven predstavlja pomlad, nove začetke, vodstvo in neodvisnost. Severni lunin vozel nas bo potisnil v neznano, morda se tega neznanega tudi bojimo, a moramo na to pot, da zrastemo in se okrepimo. Najti bomo morali pogum in odločnost in si kdaj tudi kaj upati. Medtem ko bo Južni lunin vozel v Tehtnici, to je področje, kjer imamo potenciale, ki jih bomo izkoristili, da bo Severni lunin vozel lažje dosegljiv. Tehtnica govori o odnosih in marsikdo bo ugotovil, da je prerastel sedanji odnos (osebni ali poslovni). To bo sicer kmalu pričela ugotavljati tudi retrogradna Venera. Tehtnica bi kar ostala v odnosu, se trudila in zatajila sebe, Oven pa jo bo spodbujal, da je treba ukrepati in pridobiti na samozavesti. Vozla nas bosta učila, da je bolje povedati jasno, kaj želimo, odločno in samozavestno, ne pa, da besede zavijamo v celofan in smo preveč diplomatski. Seveda tukaj gledamo dve področji našega življenja.

Sonce in mlada luna bosta v Raku, Pluton pa v Kozorogu. Dobro bi bilo, da bi ljudje občutili druge ljudi, njihova čustva, stiske, strahove in žalost. Bolj kot bomo hvaležni, varneje se bomo počutili. A zaradi Plutona se dajmo vprašati, kako se obnašamo. Z njim namreč vplivamo na druge ljudi. Ali smo vsevedni, samovšečni, trmasti in nesočutni? Ali se morda znamo potegniti zase in imamo ta pogum, da stojimo za svojimi načeli in idejami? Če vemo, da delamo prav, potem se nam ni treba bati. Bolj kot smo pogumni, več je v nas življenja. A mir najdemo vedno v sebi, ne zunaj in kot sem že tisočkrat napisala, dajmo se vedno držati načela, da naj gredo besede, ki jih nameravamo izgovoriti skozi troje vrat. Vedno se prej vprašajmo, ali so te besede resnične, dobronamerne in prijazne. Zavzemajmo se za vse, kar je dobro in pravično in povejmo, ko vidimo, da nekaj ni prav in se komu dogaja krivica ter tudi ukrepajmo. Bodimo glasniki miru (Tehtnica) skozi pravo ukrepanje (Oven). Oba vozla vedno iščeta ravnovesje, ne sme biti nečesa preveč in drugega premalo. Vse, kar smo se naučili v področju, kjer je znamenje Tehtnica, uspešno uporabljajmo v področju, kjer je znamenje Oven.

Naj zaključim z eno mislijo. Severni lunin vozel je naša pot, ne nujno, da jo opravljamo po svoji logiki; kaže na višji namen, je smerokaz, ki ga včasih zaznamo in razumemo, včasih mu nezavedno sledimo, kadar pa izgubimo kompas, dobro vemo in čutimo, da smo zašli s prave poti.