Jupiter v Ovnu

Vsako leto zamenja Jupiter znamenje. To je planet, ki večkrat prestreže meteorite, da ne bi padli na Zemljo, tudi kakšen asteroid ali komet je že padel na ta veliki plinasti planet in zato ni čudno, da ga tudi v astrologiji imenujemo, da je naš dobrotnik, naš angel varuh, naš čuvar. »Študija iz leta 2013 kaže, da je največji planet sončnega sistema napaden s 5–20 metrskimi vesoljskimi objekti 12–60 krat na leto!« piše na portalu Great.spacing.com.

Jupiter predstavlja prosperiteto, blagostanje, srečo, učenost, resnico in pravico. Vse, česar se dotakne, razširi. Lahko razširi našo srečo, lahko poslovni uspeh, lahko zdravje, ampak lahko razširi tudi našo bolezen in naivnost, če je takšna njegova postavitev. Jupiter se najbolje počuti v znamenju Strelec in Ribi.

V letu 2022 je že bil spomladi v Ribi in se je v znamenje Oven premaknil 11. maja, nakar se je zaradi retrogradnosti 28. oktobra znova premaknil v Ribi in 20. decembra 2022 se bo znova vrnil v Ovna, v katerem bo ostal do 16. maja 2023.

Kaj bo počel Jupiter v Ovnu, kako bo njegova energija vplivala na nas?

Občutili bomo potrebo po samozadostnosti, potrebo, da se bomo zanesli nase in na svoje odločitve. Znamenje Oven govori o nas, tj. »Jaz sem«, jaz, ki potrebujem znanje, ki znam in vem. Jaz želim biti neodvisen, jaz želim uspeti v poslu, jaz želim … Pravzaprav bi morala zamenjati besedo želim s hočem, ker Oven največkrat nekaj hoče in to takoj. Ampak recimo, da smo že tako daleč in da vemo, da hoteti ni dobro, da je bolje želeti.

Oven je nepotrpežljiv in zahteva resnico, njegov vladar Mars pa je že od 20. avgusta 2022 in bo do 25. marca 2023 v znamenju Dvojčka. Oven pomeni našo glavo, Dvojčka pa razmišljata, torej je/bo to energija uma, tudi manipulacija naših razumov z umom, ki je vse preučil. Zato je dobro, da prevzamemo kontrolo nad svojo mentalno energijo. Ezoterični vladar Marsa je Merkur, ki bo 29. decembra (prav tako kot je že dolgo Mars) postal retrograden. Kako bomo upravljali z našo mentalno, intelektualno energijo? Bomo našli rešitve ali bomo raje metali bombe?

Vsak naj najde svojo pot, pot resnice in pravice. To je učenje Jupitra v Ovnu. Poleg tega nam daje moč, da najdemo pogum. Pogum je, da se zoperstavimo strahu, da prepoznamo laži in manipulatorje, da stojimo za svojimi odločitvami, da sprejmemo odgovornost in da pomagamo šibkejšim.

Svoje sanje o prihodnost zmoremo pričeti uresničevati z energijo Jupitra v Ovnu. Bodimo drzni, upajmo si, ker nas bo vesolje pri tem podpiralo. To je ta magičnost, to je moč in tudi genialnost. Ne dvomimo vase, mi zmoremo še več kot si mislimo.

Saj vas bo kdaj strah nekaj narediti in si boste zamišljali čudne scenarije, ampak vseeno to naredite. Pogumni bodite, bodimo in bomo tako širili pogum kot ogenj. Naša civilizacija potrebuje požar poguma! … Kako lepo sem pa to povedala! Bom kar zaključila s to lepo mislijo.