Polna luna v noči na 8. december 2022

Polna luna bo v noči na 8. december zasijala na 16° Dvojčka v konjunkciji z retrogradnim Marsom, ki bo tudi na 16° Dvojčka. Ali bo Luna lahko prilagodljiva, fleksibilna, igriva v znamenju Dvojčka, ki je tudi znamenje izbire, dualnosti? Polna luna bo od nas zahtevala neko odločitev. Kakšna bo, je odvisno od rojstne karte vsakega posameznika. Kje v vaši rojstni karti je 16° Dvojčka, in kje je 16° Strelca? Poglejte si to v karti in če imate tam kakšen planet, bo za vas polna luna močnejša, bolj vas bo priganjala k odločitvi, še posebno zato, ker bo retrogradni Mars tisti, ki bo zahteval akcijo, odločitev. Zdaj imamo vsi priložnost neke odločitve, zaradi katere bo naše življenje potekalo lepše, bolj gladko in v harmoniji. Ne smemo si dovoliti, da ne ukrepamo. Bomo reagirali in se odločali čustveno? Luna so čustva, Mars pa akcija in borba, Luna sama po sebi govori tudi o preteklosti, o mami, o ženski energiji, Mars pa bo zaradi retrogradnosti usmerjen nazaj, lahko daleč nazaj v preteklost, ko lahko iz nas izvabi frustracije, potlačeno jezo, potlačeno žalost … Vsa ta čustva bodo privrela na površje, še posebno se bosta opazili jeza in nepotrpežljivost. Zdaj bo priložnost, da se odločimo modro, ker bo to druga priložnost, saj prvič nismo izbrali pravilno, zato pa bomo zdaj, najprej jezni nase in na druge, sklenili, da ni dobro hoditi po nepravi poti in da je čas za novo pot.

Vladar Dvojčka je Merkur, ki bo v Kozorogu in v kvadratu z Jupitrom, ki bo še na zadnji, 29° Ribi. Vprašali se bomo, kako upravljamo s časom. Vsi ga imamo enako, ampak eni so veliko bolj ustvarjalni od drugih. Kako torej izkoriščam, živim svoj čas, kako sem organiziran/a? Mi čas steče mimo in zvečer rečem, da sem naredil/a zase premalo ali pa se zvečer veselo zahvalim za tako poln dan. Bodimo aktivni, učimo se, berimo, komunicirajmo in bodimo fleksibilni, ker bo to tisto, kar nas bo popeljalo k pravim odločitvam, nikakor pa ne bodimo jamrajoči, češ, da se nič ne da, da je življenje težko in da bo še težje. Predvsem pa bo pomembno, da ne pretiravamo v ničemer in da neravnovesje v nas samih pričnemo spravljati v ravnovesje, da nismo v ničemer ekstremni. Zdaj lahko reprogramiramo svoj razum, odgovori so že v nas, saj nam jih bo retrogradni Mars še ponujal, samo vrniti se moramo k sebi.

In ko boste opazovali polno luno, boste za naslednje večere vedeli, kje je trenutno Mars. Naj bo v nas vseh odločnost, da bomo z majhno spremembo dosegli veliko boljše rezultate, pa naj bodo rezultati takšni in drugačni.