Predbožična mlada luna v Kozorogu

Sonce je prineslo preobrat, ko se je premaknilo v Kozoroga. Dnevi se zdaj daljšajo, kar prinaša optimizem, da bo prišla pomlad in da bo narava oživela … Ampak zdaj je zima in narava mora počivati, prav tako tudi mi.

23. decembra bo poseben dan. Ob 11.17 bo pričela Luna rasti in tako bosta s Soncem na 1° Kozoroga. A v Kozorogu ne bosta sama, zraven so še Venera, Merkur in Pluton. Vsem tem vlada Saturn, ki v znamenju Vodnar govori, da se dajmo malo umirit v svoji nakupovalni mrzlici. Sonce in Luna bosta v kvadratu z Jupitrom, ki v znamenju Oven pravi, da bo naredil to, kar bo hotel, da ga ne bo nihče učil in nadziral, da on že ve, kaj je prav. Ampak Sonce in Luna bosta Jupitru rekla, da se naj zaveda, da za vsakim dejanjem pridejo tudi posledice, da bodimo odgovorni za svoje odločitve in dejanja.

Mlada luna v Kozorogu v nas išče tiste vrednote, ki jih je dobro še razvijati, in ko jih iščemo in ko jih razvijamo, moramo pokazati samodisciplino in odgovornost. Saturn je tukaj zraven, on želi, da smo resni in resnicoljubni ter da stojimo za svojimi besedami. Ampak Luna pa čuti in zato bo Saturn vplival na nas na način, da bomo manj kot sicer razigrani, bomo pa čutili, da je čas za novoletne zaobljube. Ne na način, da jih že prvi teden v novem letu kršimo, ampak da vztrajamo pri zaobljubah, ker čutimo, da je prav, da sledimo svojemu srcu. Naša glava bo že rekla, da se nima smisla trpinčit pri tem in onem, ampak srce bo reklo, da je že prav tako, da naj kar vztrajamo in da bodo nagrade zagotovo prišle. Morda pa bo naše srce dopovedalo tudi glavi, da je prav tako in da sreča pride z mirom, z mirno vestjo. Dan mlade lune bo jasno pokazal, kaj v našem življenju deluje in kaj ne. Kaj je tisto, kar moramo počistiti, se čemu ali komu odpovedati, da bomo čez čas našli mir, ker bomo temelje v svojem življenju okrepili in svoj tempelj zgradili na zdravi osnovi.

Šest planetov bo ta dan v elementu zemlje (Luno in Sonce v astrologiji tudi imenujemo planet zaradi lažjega izražanja), zemlja pa je praktičnost, to so zemeljske, materialne stvari. Morda bomo dobili potisk za ureditev naših financ, morda bomo uredili svojo dokumentacijo, morda bomo pospravili tisto, kar smo skrili v predale …? Saturn bo želel tudi, da si življenje poenostavimo in ker vlada zgoraj naštetim planetom vidimo, da si moramo (spet moramo!, ne gre drugače) manj komplicirati naše ljubezensko življenje, da naj ne hlepimo po več in več denarja, da naj svoj razum pripravimo, da bo šel v podrobnosti in da bo najprej razmislil, potem šele govoril, da naj se odločamo tehtno in s premislekom, da bodimo vztrajni, da ne bodimo površinski, temveč pojdimo v svoje globine. Ni treba, da postanemo asketi, da si prikrajšamo veselje in radosti, samo bolj hvaležni postanimo, bolj skromni in, če želite, bolj ponižni. Marsikdo narobe razume ponižnost, ampak ponižnost je zavedanje, da smo le delček stvarstva, da živimo v polju energije, da vse vpliva na nas in mi vplivamo na vse. Danes sem prebrala nekaj globokega:

»Pred šestim letom so me stari starši in mama naučili, da če bi bile vse zelene stvari, ki rastejo, vzete z zemlje, ne bi bilo življenja. Če bi bila vsa štirinožna bitja vzeta z zemlje, ne bi moglo biti življenja. Če bi bila vsa krilata bitja vzeta z zemlje, ne bi moglo biti življenja. Če bi nam odvzeli vse sorodnike, ki se plazijo in plavajo ter živijo znotraj zemlje, ne bi moglo biti življenja. Če pa bi bili odvzeti vsi ljudje, bi življenje na zemlji cvetelo. Tako nepomembni smo.« Russell Means, Oglala Lakota Nation (10. november 1939 – 22. oktober 2012).

Zdaj bo še bolj prišla na površje kardinalna energija in vedimo, da zaradi Jupitra lahko kar hitro rečemo »ja«, zaradi Saturna pa predlogo oklevamo, ko bi morali reči »ne«. Bodimo v teh dneh do konca leta tudi bolj previdni pri nakupih, sploh ko bomo plačevali in še posebno, ko/če bomo plačevali na internetu.

Kozorogova energija želi, da dosežemo uspeh, a da pri tem počnemo nekaj koristnega, nekaj, kar ima vrednost in je podkrepljeno z vrednotami. Saturn pa je bog časa in vlada karmi, zato glejmo, kaj sejemo, ker če bomo sejali razdor in prepir, bomo poželi vojno, če pa bomo sejali prijaznost in razumevanje, bomo poželi ljubezen. Dajte jo žeti vsak dan, vse dni v letu, naj je nikoli ne zmanjka.