Retrogradni Merkur v Kozorogu

Ob vstopu v novo leto 2023 bodo trije planeti retrogradni, in sicer Merkur, Mars in Uran. Merkur tokrat pričenja retrogradnost v zemeljskem elementu, najprej v Kozorogu (kardinalni modus), aprila in maja 2023 bo v Biku (stalni modus) in avgusta ter septembra 2023 v Devici (spremenljivi modus). Leto 2023 pa bo decembra zaključil v ognjenem Strelcu.

Tokrat bo retrograden od 29. 12. 2022 do 18. 1. 2023, od 24° do 8° Kozoroga. V senci pa bo do 17. 2. 2023.

Na dan pričetka retrogradnosti bo Merkur v konjunkciji z Venero in oba bosta v sekstilu z Neptunom. V času njegove retrogradnosti bi bilo dobro najti način, kako svoje talente izkoristiti tako, da bomo imeli oster fokus nanje. Merkur v Kozorogu je usmerjen v delo in kariero, v uspeh, pri tem pa dobiva ideje in se zna tudi izražati na stabilen in prizemljen način, zaradi katerega ljudje tem besedam zaupajo. Neptun nam bo prinašal intuicijo, Venera pa bo znala predstaviti naše ideje.

Merkurjeve retrogradnosti so bile leta 2022 (do te zadnje) v zračnih znamenjih, torej so prinesle ideje, kaj bi bilo dobro narediti, sedaj pa bodo Merkurjeve retrogradnosti do decembra 2023 vplivale na to, kaj bomo storili s temi idejami. Ideje bo treba materializirati. Takoj zdaj, ko bo na Merkurja v Kozorogu vplival Saturn, bo od nas zahteval zavezanost, da bomo res storili to in ono, tisto, o čemer smo razmišljali dolge mesece. Zdaj pa nam bo Neptun pomagal, da bomo začutili, kako bomo to naredili in Venera bo prinesla pogoje, da bomo s pravimi ljudmi, informacijami in pomočmi do uresničitve tudi prišli. Seveda pod pogojem, da bomo vztrajali po Saturnovo in da bomo disciplinirani. Ker pa je Saturn v Vodnarju, nas bo izzival glede naših materialnih teženj, dal nam bo nalogo, da premislimo in si odgovorimo, ali res potrebujemo toliko vsega? Toliko hrane, toliko čevljev, toliko torbic, tako drag avto in še in še … Na to nas je opozorila že mlada Luna v Kozorogu (23. decembra).

V prvi polovici leta 2023 bo tudi Severni lunin vozel v Biku, torej v zemeljskem elementu, zato bo to tudi čas, da zavihamo rokave in nekaj storimo. Kaj je to »nekaj«, bom napisala v tedenskem horoskopu, ki bo objavljen 1. januarja 2023, a takrat preberite horoskop tudi za svoj podznak (Ascendent).

Ker pa retrogradni Merkur povzroča šume v komunikaciji, bo dobro, če bomo bolj tenkočutno prisluhnili sogovorniku in se jasno izražali ter preverjali, ali nas je sogovornik pravilno razumel. Zastoji ali zamude lahko prihajajo v prometu, tudi pri pošti in tudi pri oskrbi z elektriko. Ker pa bo retrogradni Merkur v Kozorogu, ki govori o strukturah, o temeljih, o velikih korporacijah, o politiki, bankah, bodo nejasnosti tudi tu.

Ker pa retrogradnost planetov ni nujno slaba, sploh ne, vedimo, da takrat, kadar je Merkur retrograden, dobimo priložnost o nečem še enkrat premisliti. Takrat lahko mi vsi o nekem načrtu temeljito premislimo, vse predelamo in gremo po retrogradnosti v akcijo. Tudi zdaj bo veljalo, da ne bo dobro kupovati NOVEGA avtomobila, novega telefona, novega računalnika, elektrarne. Čas pa bo za temeljit načrt, kako bomo prišli do izpolnitve naših želja.