Sončni mrk v Škorpijonu, 25. 10. 2022

V torek, 25. oktobra se bo zgodil delni sončni mrk, ki ga bomo okrog 13. ure lahko opazovali tudi v Sloveniji (trajal bo od 10.58 do 15.02). Viden bo iz večjega dela Evrope, severne Afrike, Bližnjega vzhoda in zahodnih delov Azije.

Zgodil se bo na 2°00´ Škorpijona. Takrat ne bosta na drugi stopinji Škorpijona le Sonce in Luna, ampak tudi Venera.

Dva letošnja mrka sta že minila, sončni je bil spomladi v Biku in lunin v Škorpijonu, jesenski sončni pa bo zdaj v Škorpijonu in lunin v Biku. Ta os Škorpijon-Bik je posebna, saj sta si nasproti dve različni energiji. Energija Škorpijona je vodna in govori o nevidni notranji moči, o transformaciji, o odkrivanju vseh nevidnih svetov, o odkrivanju skrivnosti in tudi o spiritualizmu. Energija Bika pa je zemeljska, govori o materialnih stvareh, o zemeljskih užitkih, ampak, ko Bik spozna energije Škorpijona, se prične učiti tudi to, kako naše vizije z manifestacijo materializirati.

Svojo frekvenco moramo zviševati. Ne smemo se ukvarjati z »majhnimi«, nepomembnimi rečmi, ne smemo se vdajati negativnim čustvom in paziti moramo na to, kaj vnašamo v svoje telo, saj bomo tako lažje ustvarili ravnovesje med duhovnim in materialnim. Pustimo za sabo hrepenenje. Hrepenenje po materialnem, po določeni osebi, po tem, da bi nas poznalo čim več ljudi in bi si tako hranili svoj ego. Hrepenenje rodi novo hrepenenje in se znajdemo v začaranem krogu. Poleg tega pa hrepenenje pomeni, da ne verjamemo, da se nam bo nekaj dobrega, želenega, res zgodilo. Potem pa hrepenimo in vklapljamo hotenje, dobimo pa le razočaranje. Škorpijon nas uči, da se poglobimo vase in se vprašajmo, kaj lahko in smemo storiti za svojo notranjost, za svojo dušo, Bik pa nas uči, da je dobro poskrbeti tudi za telo, ki je, navsezadnje, posoda naše duše.

Se morda česa oklepamo? Kaj nam to pomeni? Kakšno vrednost ima to zame, je nekaj dobrega in pozitivnega, ali pa je toksično, nezdravo in je dobro to izpustiti?

Ta mrk bo izredno močen, transformativen in pozitiven. Spremembe se po naravnih zakonih morajo dogajati in zdaj je čas zanje. Škorpijonu vladata Pluton in Mars, ki bosta v času mrka v inkonjunkciji. Pluton je v Kozorogu, Mars v Dvojčku, to je nasprotujoča si energija, zemlja, zrak, kardinalnost, spremenljivost, voditeljstvo in sledenje ter prilagajanje. Zdaj je čas za vprašanja o tem, kje lahko oziroma bi bilo dobro sklepati kompromise, kaj moramo spremeniti, da se bo naše življenje spremenilo na bolje. Se bomo manj »družili« na socialnih omrežjih? Bomo dlje in pogosteje meditirali, bomo kdaj ugasnili mobilni telefon, bomo šli spat zgodaj in bomo zgodaj tudi vstali, bomo jedli meso (živali) le enkrat na teden ali pa sploh ne, bomo vsak dan komu polepšali dan, se bomo s svojimi domačimi bolj prijazno pogovarjali … Kam bomo usmerjali svoje misli? Prioritete bo dobro narediti in pri sebi skleniti kakšen kompromis. (Mars nam bo pri tem pomagal, ker bo v času mrka še v lepem trigonu s Soncem, Luno in Venero.)

Mars bo tudi v kvadratu z Neptunom (v Ribi) in takrat še Jupitrom v Ovnu. Vprašajmo se, ali nas kakšen odnos izčrpava, je v nam pomembnem odnosu preveč nejasnosti in morda laži? Kaj ali kdo nas pelje s poti, po kateri želimo iti? Zakaj si to dovolimo? Dovolimo si vse destruktivne sile ignorirati in najdimo v sebi tisti mir, ko nas ne bo nič spravilo s tira. Najdimo v sebi Škorpijona, ker ga imamo v sebi prav vsi! Četudi imate morda pomisleke, kako so Škorpijoni slabi (sami predsodki in stereotipi), se zavedajte, da nekje v vaši rojstni karti ždi Škorpijon in tam, kjer je to znamenje, tam boste imeli največ možnosti za napredek. Seveda, če boste nekaj spremenili v življenju. Kakšna je že definicija norosti po Einsteinu? Delati vedno znova iste stvari in pričakovati drugačne rezultate.

Čas je, da gremo globoko vase in s Škorpijonovo energijo spremenimo svoje življenje na bolje.

Kaj bomo naredili, da bomo danes boljša oseba kot smo bili včeraj?