Saturn bo vstopil v znamenje Ribi

Kaj nas uči Saturn?

Saturn je planet, ki prinaša omejitve, uči nas discipline ter prinaša trpljenje zaradi ponavljanja vedno istih življenjskih lekcij, ki se jih ne znamo ali nočemo naučiti. Zato ga imenujemo veliki malefik. Vlada odgovornosti in ambicijam, vlada izoliranosti, žalosti in zamudam, vlada starim osebam, tradiciji in potrpljenju. Saturn je planet, ki življenje jemlje resno, se ne zabava in ne govori po nepotrebnem. Je planet, ki vlada času in tudi resnici. Je velik učitelj, ki je zelo strog, a vendar ne tako, kot zna biti strog Pluton.

Ljudje se ga bojijo, saj nihče ne želi trpeti, vendar nas Saturn tudi obdaruje, ko vidi, da smo se držali duhovnih zakonov, ko smo bili vztrajni takrat, ko bi sicer že odnehali in ko smo bili disciplinirani takrat, ko bi lahko nečimrno poležavali. Saturn ni samo slab. Imejte ga za vašega svetovalca, pomočnika; ne upirajte se mu, bolj kot se boste z njim spoprijateljili, ko se ga ne boste bali, bolj vas bo obdaril. Ne pričakujte, da boste njegova darila prejeli kmalu, ne, nanje bo treba čakati dolgo, saj vas bo moral preceniti, če ste res to, kar kažete navzven. Saturn predstavlja v dobri obliki vztrajnost, trpežnost, ambicije, dober spomin, modrost, predvidevanja, skrbnost, potrpežljivost, previdnost. Saturnove nagrade res pridejo zelo pozno, a so najlepše in, kar je tudi pomembno, trajne.

V alkemiji predstavlja Saturn jeklo in je izhodišče za pretvorbo v zlato; predstavlja temo (Saturn – tema), ki se transformira v svetlobo (Sonce – zlato, svetloba). Prav tako se naše življenje spreminja iz teme v svetlobo, vendar nikoli na enostaven način, saj moramo izkusiti trpljenje in če tega ne bi bilo, ne bi osebnostno zoreli in rastli. Budisti pravijo, da je življenje trpljenje, Martin Kojc pa doda, hvala Bogu za trpljenje. Do najlepših vrtov pridemo le po trnovi poti.

Saturn je vladar Kozoroga in sovladar Vodnarja. Vedno deluje na temeljih, ki so lahko naša prepričanja ali pa, če gledamo družbo (saj je družben planet), deluje v državnih institucijah. Povezan je s politiko, bankami, sodišči, torej s temelji, zaradi katerih družba funkcionira.

Kakšen bo Saturn v znamenju Ribi?

Približno vsakih 29 let naredi Saturn svoj obhod v zodiaku in 7. marca 2023 ob 14.35 bo vstopil v znamenje Ribi. Ker je Saturn velikokrat in dlje časa retrograden, bo 25. maja 2025 vstopil v znamenje Oven in v njem ostal do 1. septembra 2025 (nakar bo znova v Ribi). Dokončno se bo iz znamenja Ribi poslovil 14. februarja 2026.

V naša življenja že nekaj časa vstopa instant znanje. Modrost je zakopana v knjigah, ki jih nihče več ne odpira, zato so zaprašene, včasih jo najdemo še v utrujenih očeh starejših ljudi, ni pa nujno, da je človek moder, ko je star. Saturn pa želi, da najdemo modrost. Ampak na način, da začutimo sebe, da začutimo ljudi, naravo, živali, rastline, kristale, veter, mesečino … Saturn v Ribi prebuja naša čutila, ne le pet čutil, vsa čutila želi, da prebudimo, da smo sočutni, ker se bomo učili sočutja. Skozi sočutje bomo napredovali kot oseba, ne skozi bančni račun.

Ribi je element vode. Voda niso samo čustva, ampak bo Saturn želel, da vode na planetu očistimo, da je v zahodnem svetu ne porabljamo po nepotrebnem, da jo pričnemo bolj ceniti. Zakaj bi čistili morja in reke, jezera in potoke? Zato, ker se bomo učili sočutja in nam bo mar! Lahko da bo v tem času, ko bo Saturn v Ribi, dokončana tehnologija za spreminjanje (čiščenje) morske vode v sladko, morda bodo v tem času naredili avto ali letalo na vodo, morda bomo ljudje toliko ozaveščeni, da ne bomo kupovali toliko majčk za 3 evre (ali nobene!), saj te majčke mora pripeljati tovorna ladja, ki z nizkimi frekvencami, ki jih oddaja motor, moti kite in delfine (zato tolikokrat nasedejo na obali). Preveč tovornega prometa je na morjih, preveč vsakršnega onesnaženja povzročajo. Tudi križarke onesnažujejo vodo in bo morda Saturn poskrbel, da bo križarjenj manj. Saturn ne mara luksuza.

Saturn bo želel, da povemo, kako se počutimo. Ljudje radi sprašujemo »kaj misliš« in to vprašanje bomo sčasoma zamenjali s »kaj čutiš«, »kako se počutiš«. Tudi tehnologijo, ki nam pomaga svetovati na raznih portalih, bomo zamenjali z »živimi« ljudmi.

Neptun v Ribi (od leta 2012) je in še povzroča kar nekaj odvisnosti, pobega od realnosti, zdaj pa bo Saturn rekel »stop«. Soočili se bomo sami s sabo in se vprašali, ali res potrebujem energijsko pijačo, ali res potrebujem cigareto, drogo, pijačo, nezdravo hrano in to v velikih količinah … Ali res moram imeti to in to odvisnost? Neptun v Ribi izziva našo realnost.

Oblika vode vemo, kakšna je, Saturn pa bo želel ideje materializirati, jim dati obliko. Umetniki lahko s takšnim Saturnom uspejo svoja dela tudi prodati. Kdor ima Saturna v Ribi se zna vživljati in tudi obvladovati materialni svet.

Ko bo Saturn vstopil v Ribi, bo tudi polna luna, a v znamenju Devica. Ta premišljuje in vse analizira, mi pa si moramo dovoliti čutiti, čutiti bolečino, žalost, zakaj bi si zatiskali oči, če se kdaj počutimo ranljive? Naj ta luna ne vpliva na ves čas Saturnove poti v Ribi. Počistimo nered v svetu, v nas samih.

Vstop Saturna v Ribi se bo zgodil v 8. hiši, zato lahko v prihodnjih letih pride do finančnih težav, do krize, do prevar. Že letošnje leto je takšno, da se moramo vsi bolj paziti, da nas ne opeharijo. Ampak 8. hiša je tudi področje naše transformacije. Bolj kot se bomo spreminjali na bolje, bolj kot bomo zaupali sebi in se bomo mi pogovarjali s prasilo, brez posrednikov, več bomo prispevali tudi družbi.

Na osebnem nivoju si poglejte, kje imate v svojih rojstnih kartah znamenje Ribi. Poglejte, če imate v njem kakšen planet in kakšne aspekte tvori ta planet. Poglejte tudi svojega Saturna, kako je postavljen, kje vas uči in kako je povezan z znamenjem Ribi, kdo je vladar Saturna …
Želim vam prijetno učenje, zdaj bomo vsi v novem, po vsej verjetnosti, višjem razredu.