Konjunkcija Venere in Neptuna ter Sonca in Saturna

 

Valentinov teden bo prav zanimiv, ker bodo do nas prihajale idealistične energije, ki nas bodo povzdigovale, po drugi strani pa nas bodo druge energije želele čim bolj prizemljiti. Po eni strani bomo imeli domišljijo in ideje, kaj storiti, kako nek zaplet razplesti, kako napredovati (tudi v ljubezni), po drugi strani pa bomo zmogli z realne perspektive pogledati na to idejo, ali je res mogoče nekaj doseči, je naša idealizirana zamisel resnično izvedljiva …

Poglejmo, kaj se bo dogajalo na nebu.

Od 13. pa do 17. februarja 2023 bosta v konjunkciji Venera in Neptun, eksaktna konjunkcija bo v sredo, 15. februarja na 24°04´Ribi. Neptun je doma v Ribah, zato je močen in ker je Neptun, tako kot tudi vsi ostali planeti, trenutno direkten, »natrosi, posuje« še več meglic kot bi jih, če bi bil retrograden. Svoje energije bo v tem času zlil z Venerinimi, Venera pa je planet ljubezni, umetnosti, denarja, seksualnosti in vrednot. To bo dobro za romantiko. V tem času bo naša domišljija bolj bujna, kar bo še posebej dobro za vse, ki se ukvarjate z umetnostjo. Čas bo za pisanje ali pripovedovanje pravljic, ne bo pa dobro, če boste svoji dragi/svojemu dragemu »sadili rožice« na način, da jo/ga boste zavajali. Ribica nevede ali nehote zna zavajati, ker je zanjo njena domišljija tudi realnost. Ne bo pa ta konjunkcija povezana le z ljubeznijo, ampak bo dobro posvetiti več pozornosti tudi denarju, ker utegnejo priti ideje povezane z denarjem – kako ga zaslužiti, kako poplačati kredit, kje ga sploh dobiti, kaj nam denar sploh pomeni, kaj je denar in kakšne vrednote imamo v življenju. Neptun je planet, ki prinaša intuicijo, vendar jo moramo takoj zaznati, saj v naslednjem trenutku že prične delovati naš razum in izkrivi govorico intuicije.

To bo tudi energija, ki bo v nas prebujala ljubezen, sočutje in tam, kjer imate v rojstni karti znamenje Ribi, tam boste to najbolj občutili. To bo močna, magična energija, tam boste videli možnosti napredka, imeli boste občutek, da je vse mogoče. Ker pa bodo čustva intenzivna, bo potrebna previdnost pri odločitvah.

Bo pa za vse zaljubljene ta konjunkcija zelo, zelo prijetna, ker boste lahko romantično praznovali dan ljubezni. Tisti pa, ki ste samski, boste po ljubezni hrepeneli. Čeprav vemo, da je hrepenenje negativno čustvo, si lahko predstavljate, da srečate pravo osebo, a to naredite povsem zavestno, pri čemer vam bo pomagala energija Sonca in Saturna.

Ko nas bo odnašalo do roza oblačka, nam bo Saturn postavil prepreko in nas opozoril, da na oblačku ne bomo mogli bivati, da je treba tukaj in zdaj odpreti oči in se zazreti v realnost. Konjunkcija Sonca in Saturna bo od 5. pa do 28. februarja, ampak prav v četrtek, 16. februarja, bo eksaktna. Torej nas bo najprej odneslo na oblak idealizma, potem pa bo Sonce posijalo na oblak, ki bo izparel, Saturn pa bo poskrbel za naš blag ali trd padec na zemljo. Poglejte v svojo rojstno karto, kje imate znamenje Vodnarja, ker bo eksaktna konjunkcija na 27°44´ Vodnarja. Kako trd padec bo, je odvisno od tega, kaj smo na področju, ki mu vlada Vodnar, že storili, kako smo se držali dogovorov, kako smo bili disciplinirani, kako trdo smo delali, ali smo naredili 100 korakov, če jih je bilo potrebnih 100 ali tudi samo 90. Smo bili vztrajni in odločni? Smo si zaslužili nagrado ali bomo prileteli ob beton?

Le poglejmo na življenje sočutno, le imejmo se lepo, a ne plavajmo in ne bodimo slepi, pač pa se zavedajmo sebe in polja, v katerem živimo in se tudi zavedajmo, da vse vpliva na vas in da mi vplivamo na vse.

Saturn in Sonce nam skušata februarja dopovedati, da je potrebno nekaj dokončati. Kaj to je, nam pove znamenje Vodnar v naši rojstni karti. Kje smo dobivali zadnji dve leti veliko nalog, izzivov, kje smo morda trpeli? Smo se na tistem področju izkazali in napredovali? Kje nam je Saturn postavljal prepreke, kje nas ni spustil naprej, ker nismo bili dovolj »pridni«? Sami boste zdaj videli, kaj se bo dogajalo po tej eksaktni konjunkciji. Videli boste, ali ste si zaslužili nagrado in vam bo kamen padel od srca ali pa se bodo vaše težave nadaljevale in se poglabljale. Imeli smo Saturnovo lekcijo v Vodnarju, kmalu nam bo prinesel novo lekcijo, ker se bo že marca premaknil v Ribi, ampak v Vodnarja se bo marca premaknil Pluton in ta bo šele preverjal, kaj smo delali, naredili, ali smo napredovali in izdelali izpit.

Kaj pa, če nam Univerzum z vsemi tranzicijami, aspekti, premiki planetov iz enega znamenja v drugega govori, da najdimo razumevanje svojega življenja na nov način, ker na stari način smo nekaj dojeli, zdaj pa imamo možnost dojemanja življenja z druge perspektive.
Odgovorimo si, kakšne lekcije smo dobivali od 22. marca 2020, ko se je Saturn premaknil v Vodnarja. Vodnar je znamenje, ki govori o zavedanju, o svobodi, o prihodnosti, o brezmejnosti, Saturn pa je planet omejitev. Vam je znano to obdobje, kajne?

Sonce in Saturn nas bosta spodbudila, da se vprašamo, ali lahko še naprej živim tako kot zdaj. Venera in Neptun pa bosta zbudila naše sočutje, razdajanje, pomoč, a ne bodimo Deklica z vžigalicami. No, ja, za to, da ne bomo, bosta poskrbela prva dva. Ko se bodo v nas prebudila močna čustva, jih bomo povezali z glavo. Čustva in logika nam utegnejo prinesti mirne dni in rešitve za prihodnost… Le povežimo srce in glavo.