Romanin letni horoskop za leto 2024

 

Astrologija: Numerološka napoved za leto 2024

OVEN

V letu 2024 bodo energije dobile pospešek zraka in ognja, zato se bo čas, še posebno za vas, širil hitreje. In ker se istočasno s časom širi tudi prostor, bo tudi več raziskovanja raznih dimenzij, saj bo znanost neverjetno hitro napredovala, saj se bo za dvajset let Pluton dokončno usidral v naprednem in revolucionarnem Vodnarju. Ker bodo vse Merkurjeve retrogradnosti v ognjenih znamenjih, bo tudi vaš um deloval ognjevito in boste želeli sprejeti iniciative ter pokazati svoje voditeljske sposobnosti. Vprašajte se, v čem ste dobri oziroma odlični, katere sposobnosti so v vas, a jih še niste pokazali svetu. Ta vaša lastnost oziroma veščina naj zasije, razvijajte jo in jo delite z ljudmi. Marčevski in aprilski mrk bosta povzročila neke spremembe v vaših odnosih, lahko osebnih ali poslovnih. Več možnosti je, mrki govorijo tako o zaključku kot tudi o novem začetku, vi bodite pripravljeni na kompromise v odnosih. Morali se boste vprašati, kaj dajete in kaj prejemate, kaj pričakujete od drugih in kaj oni pričakujejo od vas. Oba mrka bosta delovala pol leta, septembra in oktobra pa bosta pričela delovati druga dva mrka, v Ribi in Tehtnici. Naj grem še nazaj v maj. 26. maja se bo v Dvojčka premaknil Jupiter, kar bo za vas odlično, ker vam bo dal zagon za študij, komunikacijo, podajanje znanja drugim in tudi za nakup avtomobila. Dobro vam bo naklonjen eno leto. Tudi zadnji štirje meseci bodo povezani z odnosi. Prisluhnite drugim in prisluhnite tudi sebi, svojemu notranjemu glasu in si vzemite nekaj več časa zase kot ste si ga do zdaj. Decembra pa se bo vaš vladar Mars pričel gibati retrogradno, kar se ne zgodi vsako leto. Vprašal vas bo, kam vlagate svojo pozornost, kako imate organiziran čas in kako pogosto počnete tisto, kar vas osrečuje.

BIK

Nepredvidljivi in napredni Uran bo še vse leto v vašem znamenju, zato boste ustvarjalno nemirni. Poleg tega bo v letu 2024 prišlo več ognjene energije in energije zraka, tudi Merkurjeve retrogradnosti bodo v ognjenih znamenjih, zato bo iz vas prihajala kreativnost, veliko se boste učili, tudi življenje vam bo dajalo lekcije, da boste osebnostno rastli, zato bo to leto vznemirljivo in bo spodbujalo vašo mentalno energijo. Bodite drugim za zgled, pokažite jim, kako ste vi napredovali in se učili tudi iz lastnih napak, dokažite jim, da je vredno delovati pogumno in optimistično. Tudi pri delu in karieri boste odločni. Če boste ugotovili, da nekaj ni prav ali da bi lahko izboljšali neke delovne procese, se boste oglasili in predlagali novosti. Bosta pa oba mrka – marca in aprila, povzročila, da se bodo pričela zdravljenja vaše notranjosti in tudi fizičnega telesa. Saj veste, zdrav duh v zdravem telesu. Verjetno boste veliko pozorneje pogledali na svoje življenje in se vprašali, koliko časa delate, koliko časa pa namenjate sebi in svojim najdražjim. Tudi kakšne stare navade, ki vam ne koristijo, boste spreminjali, bolje boste postajali organizirani in tudi več boste naredili za veselje in srečo drugih ljudi. 26. maja se bo Jupiter poslovil od vašega znamenja in bo vse leto v znamenju Dvojček prinašala dobre priložnosti za zaslužek. Ne pretiravajte pa z nakupovanjem in tako trošenjem denarja, saj deluje Jupiter na optimističen način in si lahko rečete, da bo denar tako ali tako prišel k vam nazaj in da si lahko privoščite kaj nesramno dragega. Bo pa Jupiter pokazal na vašo obilico talentov, tudi tistih, ki jih še niste izkoristili v polni meri. Jesen bo prinesla nova poznanstva, lahko se pridružite skupini enako mislečih ljudi, predvsem pa se bodo pričeli spreminjati vaši cilji. Želeli pa si boste biti veliko bolj svobodni, edinstveni in napredni. December pa bo čas, ko boste začutili, da morate narediti spremembo v svojem domu. Nekateri boste renovirali dom, drugi se lahko vprašate, s kom živite in kakšni so odnosi v domu in tretji se boste vprašali, koliko varnosti je v vašem življenju – čustvene, fizične in finančne. V letu 2024 boste imeli vzpone in padce, a vaša zavest se bo širila in zavedanje bo prihajalo vse močneje.

DVOJČKA

Mentalna energija bo v novem letu prevladovala in vi boste zaradi tega bolj srečni, saj se ne želite dolgočasiti in se vam mora kar naprej nekaj dogajati. In dogajalo se vam bo veliko. Predvsem bodite pripravljeni na spreminjanje svojih prepričanj, življenje vas bo učilo in tako boste osebnostno rastli in se razvijali. Brali boste, študirali, lahko se vpišete v kakšen tečaj, lahko potujete in se tako izobražujete na licu mesta … Iz materialnega sveta skozi transformativnost v duhovno boste vi potovali hitreje kot drugi. Življenje se nam vedno kaže kot prepričanje, ki ga imamo o življenju, zato delajte na tem, da boste spoznali, kako zelo je pomembno zaupanje. Časa boste imeli veliko, celih dvajset let, a leto 2024 bo zelo intenzivno. Najprej vas bo marca lunin mrk vprašal, kaj naredite zase, kaj vas osrečuje in, ali imate čas za to. Spodbujal vas bo, da delujete iz sebe, da pokažete ustvarjalnost, da se igrate kot majhen otrok. Aprilski mrk pa bo rekel, da je dobro, da imate dolgoročne cilje in da ne pozabite na prijatelje, s katerimi bo dobro okrepiti vezi. Oba mrka bosta delovala približno pol leta. 26. maja pa bo za vas velik dogodek, saj boste za eno leto dobili na obisk dobrega Jupitra. To bo zdaj čas, ki vam bo naklonjen za vsakršno rast, izboljšave, za več sreče, za spremembo vaše zunanje podobe, za optimizem in tudi blagostanje. Vprašajte se že zdaj, kakšne kvalitete si želite usvojiti pri sebi, kaj želite dati drugim. Če imate v sebi srečo, lahko drugim poklonite srečo, zato bo leto 2024 tisto, ko boste res morali iskrice v sebi razpihati, da bodo zanetile požar radosti. Decembra pa vas bo retrogradni Mars pričel učiti, da bodite bolj pazljivi, s kom delite razne informacije, učil vas bo, da ne verjemite vsega, kar boste slišali, da tudi bolj pazite, s kom se družite. Aprila, avgusta in novembra bo Merkur retrograden v ognjenih znamenjih, tako da bo prinesel več vznemirljivosti in težnje, da se čim več naučite, a o tem bom pisala v mesečnih horoskopih. Vse leto pa bodite pozorni na misli, ki bodo bliskovito »priletele« z napredno informacijo, ki bo namenjena prav vam.

RAK

Dva globoka področja vašega življenja se bosta to leto aktivirala. Vašo transformacijo bo aktiviral Pluton, vaša podzavest pa bo zaradi Jupitra vse bolj odklenjena in nevidni pomočniki bodo na vaši strani in vas varovali ter podpirali. Pluton bo večino leta v Vodnarju. Že od 21. januarja bo od vas pričakoval, da boste nekaj več naredili na neodvisnosti, svobodi in velikih življenjskih odločitvah in s tem spremembah, dokončno pa bo »zavzel« Vodnarja 19. novembra, potem pa vam bo dajal navodila polnih dvajset let. Verjetno ste zavzdihnili, ampak to res ni slabo, ker imeti priložnosti za čiščenje preteklih vzorcev in bolečin, je pravi blagoslov. Le pogumno odprite trdno zaprte omare v svojih globinah in jih izpraznite, naj gre teža bremen iz in z vas. Pa še nekaj dobrega bo. Če boste spoštljivo ravnali z denarjem, lahko v naslednjih letih pridobite veliko bogastvo. Mrka v marcu in aprilu bosta delovala približno pol leta, bosta pa v področju vašega doma in družine ter vaše službe oziroma kariere. Bo konec nesigurnosti in dvomov, bo konec zadrževanja v okolju, ki ni zdravo za vas? Bo to potem začetek večje brezskrbnosti, odsotnost tesnobe? Oprimite se priložnosti, ko se bodo pojavile, ker le tako lahko izboljšate svoje življenje. Merkurjeve retrogradnosti bodo v ognjenih znamenjih aprila, avgusta in novembra ter deloma decembra, v teh obdobjih pa boste bolj osredotočeni na službo, zdravje in denar. Septembra bo mrk povzročil željo po potovanjih, oktobra pa bo mrk še bolj prinašal neke novice glede doma in družine. In spet bosta oba mrka delovala pol leta. Decembra boste aktivni glede nedokončanih del, ki bi vam lahko prinesla več denarja ali pa bo treba izkoristiti ideje, ki ste jih nekoč imeli, a jih niste uresničili. Vedite pa, da z nevidnimi pomočniki, ki vam jih bo poslal Jupiter, lahko dosežete marsikaj, tudi nemogočega.

LEV

Od leta 2008 smo se pospešeno soočali s finančnimi, političnimi in gospodarskimi izzivi zaradi Plutona v konservativnem Kozorogu. 21. januarja pa bo Pluton do septembra v Vodnarju, potem bo šel nazaj v Kozoroga, a 19. novembra bo obstal v Vodnarju za dolgih dvajset let. Če je na vas do zdaj deloval na področju dela, organiziranosti in zdravja, bo sedaj deloval na vse vaše odnose. Sebe boste zrcalili v druge in tako boste hitro videli, kakšne so vaše interakcije z drugimi, še posebno, kadar ste ena na ena z neko osebo. To velja tudi za odnose z vašimi nadrejenimi ali osebami, ki imajo avtoriteto. Opazovali boste sebe in druge. Ali ima kdo nad vami premoč? Izvaja kdo psihično nasilje? Kaj pa drugi pričakujejo od vas, kaj pa vi menite, da drugi pričakujejo? Koliko dajete in koliko prejemate? Je to v ravnovesju ali pa bo tehtnica opozorila na vaše naloge? Vidite, kar precej vprašanj se bo porajalo v novem letu, a ne takoj v začetku leta. Od konca marca boste tudi bolj osredotočeni na učenje, pisanje, komuniciranje, poučevanje in še posebno na potovanja. Tisti, ki ne boste mogli potovati v fizičnem smislu, dajte poskrbeti, da boste poleteli nekam na lepše kar v duhu. Vaše meje razumevanja se morajo namreč razširiti, vaše zavedanje mora biti boljše, širše in globlje. V pomoč vam bo od 26. maja dalje Jupiter, ki bo vplival na vaše družabno življenje, ki ga bo več, vplival bo na vaše dolgoročne cilje, dobivali boste napredne informacije, lahko pa pričnete s kakšnim skupnim projektom, ki bo lahko povezan tudi s tujino. Avgusta bo Merkur retrograden v vašem znamenju, to bo čas vašega rojstnega dne in boste precej razmišljali o svojem življenju in poslanstvu. Nič ni naključnega, zato bo tudi lunin mrk septembra vplival prav na vašo globoko preobrazbo. Avgusta se boste odločili glede nečesa, da boste spremenili, septembra pa vas bo mrk pri tem podprl. Odlično! Decembra pa vam bo retrogradni Mars v vašem znamenju dal priložnost za oddih, da se malce ustavite, da zasijete, da se srečate s prijatelji in da nastavite novo smer v svojo navigacijo.

DEVICA

Velika pomoč bo v naslednjem letu 2024 premik Plutona v Vodnarja, še posebno, če iščete zdravje ali da zdravje želite ohraniti kot je. Pomagal vam bo tudi pri organiziranju vašega časa, pri vsakdanjih obveznostih in pri delu. Pluton je veliki zdravilec, zato boste našli način, kako boste s samozdravljenjem dosegli to, kar si želite. Našli boste načine, kako biti bolj zadovoljni s sabo in našli boste v sebi tisto veliko moč, o kateri včasih dvomite, da jo imate. Poleg tega bosta marca in aprila mrka, ki bosta tudi vplivala na vašo osebno transformacijo. Vplivala pa bosta tudi na vaše dojemanje materialnega in duhovnega sveta. Lahko boste našli načine, kako zaslužiti več oziroma, kako izboljšati vaše premoženjsko stanje, ampak ne na račun zdravja. Tudi Merkurjeve retrogradnosti bodo za vas aprila, avgusta, novembra in del decembra v področjih vašega življenja, zaradi katerih boste več razmišljali in delali na sebi, ko boste kopali v svojih globinah in iskali odgovore na vprašanja o sreči in vseh pomembnih stvareh, ki nimajo materialne oblike. Ker ste navajeni pomagati in služiti drugim in ker nase kar radi pozabite, bo leto, ki prihaja za vas drugačno, bolj razsvetljeno, saj se vam bo »posvetilo«, da je dobro najprej poskrbeti zase in potem lahko srečni to srečo tudi delite. Ker bo Jupiter od 26. maja v Dvojčkih, bo za vas to pomenilo, da bodo astro žarometi eno leto usmerjeni na vaša prizadevanja, kako izboljšati družbo. Najprej boste pokazali, kaj znate in potem boste vidni ter navdih in inspiracija drugim. To velja tudi za vse, ki se želite dokazati pri delu in napredovati. A spet je tu opozorilo, delajte, a imejte dovolj časa zase, za svoje drage in predvsem za počitek ter regeneracijo. Vse to bo decembra preverjal retrogradni Mars v Levu, ko vas bo vprašal, ali ste srečni, notranje mirni in stabilni. Poslušajte notranji glas in višje vodstvo, misli, ki bi vas želele odnesti v »podganjo dirko« pa brišite in jim ne dajajte moči. Mislite lepe misli, saj veste, da je Peter Pan lahko letel le, če je imel lepe misli.

TEHTNICA

Leto, ki je pred vami, bo idealno za sodelovanja z ljudmi, tako poslovno kot tudi v osebnih stikih. To bo leto idej in bolj kot boste povezani s sabo, lažje bodo ideje »priletele« v vašo glavo, potem pa bo ognjena energija poskrbela, da boste te ideje lažje uresničevali. Začetek leta bo še umirjen, a 21. januarja se bo zgodil premik Plutona v Vodnarja. Od septembra do novembra bo sicer šel nazaj v Kozoroga, a 19. novembra se bo za dolgih dvajset let usidral v Vodnarju. Za vas bo to pomenilo, da si boste zelo želeli globoke ljubezni, vendar pa jo lahko tudi preveč idealizirate. Idealnega partnerja ni, saj tudi mi vsi nismo idealni, kako bi potem našli idealnega? Kompromisi, poslušanje, dopuščanje, spoštovanje, varnost in enaka, skupna pričakovanja in potem se lahko ljubezen razcveti. To velja v dobrem smislu, torej, če ne boste hrepeneli po princu/princeski. Če pa boste v partnerju iskali popolnost, se utegne v vas prikrasti ljubosumje. Boste pa izredno kreativni. Izrazite svoje potenciale na čim boljši način, a delajte resnično tisto, kar vas srčno veseli, ne pa to, kar drugi hočejo od vas. Bodite drugačni od drugih. Glede mrkov, ki bosta marca in aprila se bom spet ponavljala. Na tapeti bodo odnosi. Kdo sem jaz in kdo so drugi, kaj jim dajem in kaj prejemam, kaj pričakujem od drugih in kaj oni pričakujejo od mene. Nedokončana zgodba? Jo je, očitno, treba ponavljati, dokler je ne razumemo. Do septembra bosta delovala ta dva mrka, potem pa bosta septembra in oktobra druga dva mrka, ki bosta usmerila žaromete na vas, ne več na druge. Delovala bosta tudi pol leta in bo to čas, ko boste lahko spremenili svoj izgled, ko boste morda postali malo bolj odločni in bo čas, ko boste ugotovili, da morate delati manj in narediti zase nekaj več. Delajte na zdravem načini življenja, več spite in se regenerirajte. Da boste to lahko naredili, vam bo že konec maja pričel pomagati Jupiter, ki vam bo prinašal več znanja, informacij, lahko da boste potovali in tako nabirali izkušnje in še posebno zavedanje, kako malo materialnega je potrebno za našo srečo. Leto pa se bo zaključilo z razmišljanjem o tem, kdo so vaši prijatelji, kakšne družabne povezave imate in kaj naredite zanje.

ŠKORPIJON

Vaš vladar je majhni Pluton, ki pa ima veeeelik vpliv na vse nas. Ker pa je z vami še posebno močno povezan, saj vam daje rentgenske oči in detektivsko razmišljanje, boste njegov vstop v Vodnarja še posebno močno občutili. Najprej se bo 21. januarja premaknil iz konservativnega Kozoroga v naprednega Vodnarja. Potem bo od septembra do novembra znova v Kozorogu, a prav v vašem mesecu, torej 19. novembra, se bo za 20 let ustavil v Vodnarju in se počasi pomikal priti Ribi. Iz vas bo prišel revolucionarni duh, saj boste želeli spremeniti družbo, ampak, spremenili boste tudi svoje navade, tiste, ki jih ponavljate in ponavljate, dobro pa veste, da jih ne bi smeli. Pričeli boste čistiti posledice negativnih čustev, še posebno tistih, ki so povezani z vašo družino in tudi predniki. Bolj boste povezani s sabo, lažje si boste prisluhnili, glejte pa, da boste notranjemu vodstvu tudi sledili, ker boste na tak način prišli do velike notranje moči. Tudi mrka marca in aprila vas bosta spodbujala k spremembam navad oziroma razvad, poleg tega pa si boste s to spodbudo lažje planirali čas. Vaša intuicija bo tudi vse močnejša, povezava z živalmi prav tako. Glede premoženja vam bo pomagal dobri Jupiter, ki bo od 26. maja v Dvojčkih, zato boste lahko prejeli finance iz več strani. Tudi Merkurjeve retrogradnosti boste lahko dobro izkoristili, saj vas bodo podžgale glede kariere, samozavesti, vaših talentov in zaslužka. Boste pa od septembra dalje, približno šest mesecev, dojemali učenje glede časa in organiziranosti, zato se boste veliko bolj posvečali sebi in vzeli življenje lahkotneje. Naučili se boste plavati s tokom in ko se ne boste več borili z brzicami, boste boljšega zdravja, saj boste bolj spočiti, v sebi pa boste našli več razlogov za smeh in dobro voljo. Vaš drugi vladar Mars bo decembra retrograden in vas bo spomnil, da počnite profesionalno tisto delo, ki vas veseli in bogati, ne pa tisto, ki vas bi rado držalo za vrat. V tem letu najdite kotičke, mesta, kjer boste čim večkrat imeli ustvarjalne pogovore s sabo in prasilo.

STRELEC

Januarja bodo energije dobile pospešek. Velik preobrat se bo pričel z 21. januarjem, ko bo Pluton zamenjal znamenje, na jesen bo malo upočasnil, potem pa bo spet velik preobrat z 19. novembrom. Vam bo prinesel mentalno moč. Vaše razmišljanje, komunikacija, učenje, podajanje znanje, mentoriranje, svetovanje in pisanje bodo na novem, višjem nivoju. Odprla se bodo vrata v vašo podzavest in iz nje bodo informacije kar tekle. Zavedajte se, da boste lahko z novim zavedanjem spreminjali razmišljanje drugih ljudi in boste ljudem v pomoč. Pluton bo vplival tudi na transport, lahko na prenos energije, morda boste kupili električni avto ali dali na streho elektrarno. Razmišljali boste o tem, kako pridobiti energijo iz narave, kako ujeti strelo in potem ne bi gradili nevarne jedrske elektrarne, saj ne boste želeli pustiti jedrskih odpadkov našim zanamcem. Kopljite globoko in se odpirajte naprednim Vodnarjevim energijam. Tudi mrka, ki boste marca in aprila boste pol leta vplivala na vas tako, da boste gledali res daleč v prihodnost in tako delali dolgoročne načrte. Povezovali se boste z ljudmi, s skupinami enako mislečih ljudi, aktivni boste na internetu, morda boste kaj prodajali preko interneta. Svet bo za vas majhen, naj pa ne bo premajhen. Vsa ta povezovanja bo okrepil še vaš vladar Jupiter, ki se bo 26. maja pričel gibati v Dvojčkih in bo eno leto prinašal nova poznanstva, prinašal bo priložnosti za poslovna sodelovanja. Na osebnem nivoju pa malce pazite, da se boste držali ene osebe. Dva jesenska mrka bosta tudi delovala na vaših ciljih in načrtih, a bo poudarek tudi na vaših čustvih, domu in družini. To bom temeljiteje pogledala in napisala v mesečnem horoskopu, ko bo prišel čas za to. Boste pa v tem letu razmišljali o sebi, o svojem popotovanju, kakšno je vaše življenjsko poslanstvo, kaj vas osrečuje, kdo vas osrečuje in kje še dobiti kakšno informacijo, ki vam bo na tej poti pomagala. Veliko boste razmišljali, ne pozabite pa tudi prisluhniti.

KOZOROG

Pluton vas je v letih od 2008 (na)učil prizemljenosti, učil vas je, da bodite mirni in stabilni, tako da imate zdaj v sebi to moč in trdnost, zato se boste 21. januarja z lahkoto poslovili od njega in ga pospremili v znamenje Vodnar. Sicer bo še zadnjič prišel v vaše znamenje za nekaj jesenskih tednov, potem pa se boste od Plutona dokončno poslovili 19. novembra. Nikoli več ne boste doživeli Plutona v svojem znamenju. Kadar vam je bilo težko, vam je Pluton govoril, da je treba poiskati razloge za težavo, bolečino ali nesreče in da lahko iz vsake težave pridete kot zmagovalci, če le usvojite življenjsko lekcijo. In vas je učil. Počasi in kdaj kar na trdo. To pa zato, da ste kopali po sebi in se razvijali. V Vodnarju bo Pluton hitrejši, naprednejši in vam lahko zelo pomaga pri krepitvi vaše samozavesti. Do zdaj ste se učili, da je dobro stare navade, ki vam niso koristile, spremeniti in iti naprej na nov način. Bolj kot boste napredno razmišljali, bolj boste v sebi našli skrite zaklade in to se vam bo poznalo tudi pri zaslužku. Ta Pluton vam utegne zdaj res zelo pomagati glede financ. Lahko vam prinese bogastvo, zato se usmerjajte v hvaležnost in razmišljajte pozitivno ter pomagajte drugim. Mrka, ki bosta marca in aprila bosta zahtevala, da se v vašem življenju vzpostavi ravnovesje med tem, koliko pozornosti in časa namenjate zunanjemu svetu in karieri, koliko pozornosti in časa pa namenjate svoji družini. Glede tega bo hočeš nočeš prišlo do nekih sprememb, a za to bo časa pol leta. Mrka jeseni vas bosta spodbudila, da boste svoje znanje delili z drugimi, da boste govorili o svojih izkušnjah, da boste mogoče kaj napisali. Jupiter pa bo od konca maja naprej vplival na vašo vitalnost tako, da se boste bolj pobrigali za to, kaj jeste, pijete, kako razmišljate, koliko in kako počivate in, kakšne navade imate, kako imate organiziran svoj čas. Bo vam pa prinesel kakšno dodatno delo, s sodelavci pa razumevanje. Se pa boste v letu 2024 bolje poslušali, celo prisluhnili si boste. Decembra bo za vas močen čas, ko boste iz sebe naredili »novega človeka«. Upočasnili boste svoj tempo in božič se bo v vas naselil za nekaj mesecev.

VODNAR

Za vas bo to res posebno leto, saj se ne zgodi pogosto, da Pluton zamenja znamenje. Letos bo najprej vstopil v vaše znamenje 21. januarja, od septembra pa bo nekaj tednov ponovno v Kozorogu, a 19. novembra se bo za dvajset let zasidral v vašem znamenju. Kaj to pomeni za vas? Tudi če vas znanost ne zanima, vas bo zdaj pričela. Če vas visoka tehnologija ne zanima, vas bo ta tudi pričela zanimati. Prav tako nove poti na vseh področjih, v medicini, glasbi, filozofiji, potovanja bodo aktualna v visoko razvite dežele, najbolj pa boste raziskovali sebe. Kot rečeno, dvajset let raziskovanj boste imeli, a bolj hitro kot boste napredovali, bolje bo za vas. Prerodite se. Naj vaša zavest švigne hitro in daleč, naj pride v vas zavedanje, kaj spremeniti v svojem življenju in kako želite narediti najboljšo transformacijo. Če boste z veliko spremembo pričeli zdaj, boste v svojem življenju dosegli ogromno, ogromen napredek, za vas ne bo meja. Pluton je moč, notranja moč. Ta izvir moči bo v vas in ne bo usahnil. Pokažite, kje ste avtentični, drugačni, boljši, močnejši. Delujte na veliko in se ne zadovoljite z majhnimi rezultati oziroma uspehi. In ker bodo mrki v letu 2024 govorili, da bodite odprti za nove, višje informacije, da se izobražujte, da tudi delite znanje z drugimi, da razmišljajte pogumno in daljnosežno, bo to kot nalašč za vas. Morda boste znanstvenik/znanstvenica, ki bo nadaljeval/a delo Nikole Tesla in boste z znanstvenimi dosežki pomagali vsem ljudem na svetu. Nove tehnologije se bodo razvijale in vi boste na svoj način pripomogli k temu, da se bo znanje širilo, in to v dobre namene, ne pa zato, da bo kapital v rokah drugih močnejši. Razmišljali boste o tem, kaj prinaša jedrska energija, kako bi raje ujeli strelo in bi ne potrebovali nobenih elektrarn in posledično ne bi uničevali Zemlje. Že same vaše misli bodo pripomogle, da se bo svet vrtel drugače, ker če boste vi dobronamerni in napredni, bodo ostali morali postati takšni, zato ostajajte na tistih pravih visokih frekvencah. V sebi boste jeseni našli še skrite potenciale, talente, od maja pa vam bo Jupiter prinašal srečo polnih dvanajst mesecev. Za samske je to odlično, za vezane pa lahko pomeni, da se vam bo pridružil nov družinski član. Decembra boste poglobljeno razmišljali o odnosih in morda ne bodo vsi ljudje ostali v vaši bližini, ker z marsikom ne boste več na isti frekvenci. To bo čiščenje, ki bo koristno in dobrodošlo.

RIBI

Če se vam zdaj zdi, da se svet hitro vrti, se vam bo v letu 2024 zdelo to vrtenje še pospešeno. Ravno zaradi tega bodite prizemljeni, opazujte dogajanja okrog sebe in svojo senzitivno naravo naravnajte na tenkočutno sprejemanje vseh informacij, ki bodo prihajale v vas in k vam z namenom. 21. januarja se bo Pluton znova premaknil v Vodnarja in ker bo kasneje zaradi retrogradnega gibanja spet v Kozorogu, bo pomemben datum 19. november, povsem Škorpijonski mesec, ko se bo Pluton zasidral v Vodnarju za dolgih dvajset let. Potrebna bo transformacija dojemanja življenja, zato ne bodite trmasti in v starih vzorcih, temveč odklenite tisti arhiv, ki ga imate v svoji podzavesti. Iz njega »preberite« kaj koristnega in vanj shranite nekaj novega. Zaupajte sebi in se ne pustite motiti tistim, ki nas preko raznih medijev skušajo uspavati. Raziskujte, kopljite v sebi, ker boste čutili, da se globoko nekje skrivajo močne sile, zdravilne energije, s katerimi boste pomagali sebi in drugim. Vse izzive boste rešili, če boste izhajali iz sebe. Ne boste imeli obsesivno kompulzivne motne, pač pa boste obsesivno kreativni. Prva dva mrka, marca in aprila, boste delovala vse do sredine septembra in bosta od vas zahtevala vpogled v to, kaj vam pomeni denar ali razumete njegove tokove in kakšen odnos imeti do njega. Poleg tega se boste zavedli svojih dobrih potencialov, tistih, še ne izkoriščenih in bo dobro, da tista kreativnost deluje na polno. Septembrski lunin mrk bo v vašem znamenju. Koliko boste do tedaj že naredili na svoji osebni rasti? Sicer se vsi spreminjamo nenehno, a eni gredo naprej počasi, drugi hitreje, vi pa le poskrbite, da boste čim več naredili zase, za svojo dušo, ki kliče po notranjem miru. Želeli pa si boste tudi, da bi ljudje imeli o vas dobro mnenje, zato bodo tudi vaša dejanja velikokrat altruistična. Konec maja bo vaš sovladar Jupiter vstopil v Dvojčka, zato boste veliko bolj optimistični v krogu družine, v svojem domu, kjer bo prišlo do nekih sprememb v dobrem smislu. Merkurjeve retrogradnosti pa bodo v letu 2024 v ognjenih znamenjih, kar bo idealno za rešitve glede vaše samozavesti, vaših financ, dela in na splošno kariere. Decembra se dajte bolj posvetiti zdravju, varčujte z energijo in si tudi zastavite vprašanje, kako vidni ste v svoji službi, kaj bi si želeli, bi morda raje delali kje drugje? Bolj globoka kot bo prihodnje leto vaša sprememba, večji kvantni skok boste naredili.