Retrogradni Merkur v Kozorogu in Strelcu

 

Zadnja Merkurjeva retrogradnost v letu 2023 bo potekala tako:
13. decembra 2023 ob 8.09 se bo pričel na 8° v znamenju Kozorog gibati retrogradno.
23. decembra 2023 se bo premaknil v znamenje Strelec,
2. januarja 2024 se bo na retrogradni poti ustavil na 22° Strelca,
v svoji senci bo do 20. januarja 2024.

Kako zanimivo je opazovanje gibanja planetov. A veste, da se bo Merkur pričel gibati na 8° Kozoroga in da je to stopinja, kjer je 18. januarja 2023 prenehal svojo retrogradnost. Za vsakogar od nas velja, da se spomnimo, česa januarja nismo dokončali, a bi morali, o čem morda nismo dovolj razmislili ali smo naredili kakšno napako v odločitvi. Zdaj bo prišel čas, da bomo svojo januarsko lekcijo popravili.

Ko se bo Merkurjeva retrogradnost 13. decembra pričela, bo na nebu že rahlo sijala mlada luna v Strelcu, kar bi bilo idealno za nove začetke, optimizem in potovanja, a Merkur vpliva, kot veste, na naše poti, komunikacijo, nakupe, prodajo, v primeru pa, ko je retrogradni Merkur v Kozorogu, moramo biti bolj pazljivi tudi v odnosih z avtoritetami, torej državo, bankami, s tistimi strukturami, ki so kolosi in imajo moč.

Takrat bi bil boj med dvema egoma. Kdo bo močnejši? To se bo dogajalo tudi vsem na očeh med velikimi »igralci«. Boj za oblast in premoč se bo videl tokrat še bolje, kar opazujmo in se ne obremenjujmo. Njihove igre niso naše igre. Res pa je, da smo »kmetje« v tej šahovski igri za njih majhni in pogrešljivi, ampak kmet je lahko zelo pomemben, sploh če pride pogumno in modro do konca šahovnice.

Ko se bo Merkur retrogradno gibal v Strelcu, bo prežet z Marsovo energijo, kar bo v redu, saj bomo tako postali bolj optimistični in bomo veliko lažje delali načrte za prihodnje leto ali za številna leta za naprej.

Vedno je Merkurjeva retrogradnost odlična priložnost, da o nečem še razmislimo, da se ne odločamo ali gremo v novo akcijo. Nova akcija pomeni, da se v času retrogradnosti za nekaj odločimo in potem gremo še v tej retrogradnosti v akcijo. Če pa o nečem razmislimo pred retrogradnostjo, smemo iti tudi v akcijo v času retrogradnosti. To je »dovoljeno«, če se res mudi, drugače pa sem samo privrženka tega, da takrat ne pričenjam ničesar pomembnega. Saj imam časa in možnosti že prej dovolj, kajne? V času Merkurjeve retrogradnosti gremo lahko vase, se ukvarjamo z mislimi, jih čistimo, zdravimo preteklost …

Predvsem pa zdaj vsi pazimo na našo komunikacijo, bodimo strpni v prometu, bodimo res pazljivi pri nakupih elektronskih aparatur, avtomobila, elektrarne in vsega, čemur vlada Merkur. O tem si lahko preberete v mojih prejšnjih člankih. Največ škode si ljudje delamo zaradi nerazumevanja naših besed, zato prisluhnimo, jasno se izražajmo in bodimo prijazni ter spoštljivi.