ŠANGRILA - ROMANA POGORELČNIK

TEDENSKI HOROSKOP od 29. 5. do 4. 6. 2023

Oven
Bik
Dvojčka
Rak
Lev
Devica
Tehtnica
Škorpijon
Strelec
Kozorog
Vodnar
Ribi
V vašem znamenju je strogi Saturn in sanjavi Neptun, oba pa bosta ta teden vplivna. V prvi polovici tedna bo imel več veljave Saturn, ki bo vplival na energije Sonca in Marsa. Slednja dva vam bosta prinašala veliko volje za delo tako v službi kot doma, sami pa boste ali zahtevali preveč od sebe ali pa si boste sami metali polena pod noge. Rešitev je v potrpežljivosti in zavedanju, da če so izzivi rešljivi, jih boste tudi rešili. Neptun pa bo lepo povezan z Venero in to bo čudovita romantična energija. Vaša čustva bodo globoka, a Merkur in Uran bosta pripomogla, da boste stvari tokrat videli v pravi luči. Polna luna, ki bo v nedeljo, pa v naslednjih tednih prinaša neko karierno spremembo.
Ves teden boste imeli precej kratkih, a svetlih, navdihujočih pogovorov. Željni boste tudi tistih pravih informacij, ne boste zapravljali časa za »bluzenje« in takoj vam bo jasno, kdo vam želi prodati meglo. Čutili pa se boste lepe, atraktivne in zelo dobro boste vedeli, kakšna je vaša cena. Vendar pa boste imeli nekje v sebi zategnjeno ročno zavoro, kot da bi vam en glasek govoril, da si še ne zaslužite vsega lepega in bogatega. Konec tedna bo boljši glede jasnosti vaših namenov, boljši bo glede finančnih odločitev, sploh pa bodo takrat dnevi, ki bodo podporni za vašo čustveno varnost v okolju, kjer so ljudje, ki vas imajo radi.
Ne sprejemajte ta teden finančnih nasvetov s strani prijateljev ali od nekega tujca, ki vam bo želel prodati priložnost za bogastvo. Zdaj prisluhnite svojim domačim, ki vam bodo na jasen način povedali, kako ravnati z denarjem. Jasnosti v mislih bo vse več in konec tedna boste imeli zelo napredne ideje. Bo pa vaša vladarica Venera konec tedna izzvana s strani Plutona. Venera si želi lepega in brezskrbnega življenja, a Pluton jo bo nadziral, zato se tega spomnite, ko bo neka oseba želela pokazati premoč nad vami. Polna luna v nedeljo bo »zahtevala«, da imate finance urejene.
Energični boste še in še, saj se bosta Sonce, ki je v vašem znamenju, in Mars v Levu krasno podpirala. Vaša komunikacija bo strastna in zato boste prepričljivi in zaradi tega tudi privlačni. Konec tedna se bo Merkur navzel Uranovih naprednih in revolucionarnih idej, zato bodo vaše misli nenavadne in za marsikoga čudne. Ohranite kaj takšnega, kar ni za vsa ušesa, raje zase. A konec tedna bo dobro paziti tudi na finančne izdatke, še posebno, če boste rezervirali (pre)drag dopust. Cenili se boste, vendar pa vedite, da nekdo drug, lahko tudi vaš partner, v nedeljo, ko bo polna luna, ne bo ravno enakega mnenja kot vi.
Čas bo za samorefleksijo in razumevanje preteklosti. Venera bo še v vašem znamenju, zato dobro izkoristite njeno lepo energijo, bo pa tudi lepo povezana z Neptunom. Čas bo za romantiko, za nežnosti in tudi za obisk kakšne predstave. Saturn pa bo od vas zahteval, da ne plavate na oblačku, pač pa da povsem realno pogledate na svojo situacijo. Pomembni bodo vaši občutki, ker jih bo Saturn okrepil. V drugi polovici tedna bodo energije veliko hitrejše, zavedajte se takrat, kaj utegne kakšna ponudba prinesti in če se ta ujema z vašimi vrednotami. Polna luna v nedeljo pa vam bo za dva tedna prinesla potrebo po praktičnosti in organiziranosti na delovnem področju.
Odličen čas bo za širjenje idej, za njihovo predstavitev in ker je Mars v vašem znamenju, boste strastni in polni energije. Pazljivi pa bodite pri premoženju, še posebno, če si ga delite s kakšno osebo. V tem tednu utegnete imeti prav duhovno povezavo z neko osebo. Ne bodo potrebne besede, ker bo energija naredila svoje. Teden bo idealen za fizično aktivnost in bo pravi za jasno usmerjenost k uresničevanju želja, tudi poslovnih. V romantičnem smislu pa se utegne pojaviti oseba iz preteklosti. To bo za nekatere lahko samo spomin in se bo v vas prebudila nostalgija. Čas je že, da se prepustite razvajanju, to potrebuje vaša duša še bolj kot vaše telo.
Veste, da je v življenju potrebno ravnovesje in tega se ta teden dobro zavedajte. Po eni strani boste fokusirani na posel, zelo boste aktivni in kar prekipevali boste od želje, da bi se dokazali. Sonce vas bo namreč pospeševalo, da pokažite, kaj znate, naj ljudje izvejo za vaše talente. Po drugi strani pa se bodo oglašala vaša čustva, ki vam bodo govorila, da potrebujete notranji mir. In tako boste z optimizmom ukrepali v obe smeri. Slednjega vam bo pošiljam Jupiter, ki ve, kakšen je vaš namen. Merkur pa bo konec tedna v tako lepem odnosu z Uranom, da boste presenečeni nad svojimi genialnimi zamislimi.
Ta teden bo odličen za povezovanje z ljudmi. Lahko s skupinami ljudi, lahko na internetu, kjer pa vseeno pazite na hijene, ki prežijo na naivne ljudi. Boste pa ta teden zelo na očeh, še zlasti med sodelavci! Veste pa, da četudi imate tisoč dobrih lastnosti, se ljudje v glavnem osredotočijo na tisto eno, ki je vaša šibkost. Zavedajte se tega ta teden, da vam ne bo kdo zlezel pod kožo v slabem smislu, ko vas bo kritiziral. Veliko boste razmišljali, ostanite pa pozitivno naravnani ter prizemljeni in se odločite, da bo vaše življenje takšno, kakršno prepričanje boste imeli o njem. To prepričanje pa naj bo v optimističnem duhu.
Mars vas bo spodbujal, da dajte pri delu vse od sebe, da bodite vidni in se pokažite v najboljši luči. Če imate svoj posel, vas bo podpiralo še Sonce, saj vas bo podpiralo pri širitvi premoženja. Ker pa dobro veste, da so vedno prisotni tudi izzivi, se bo ta pokazal v obliki Saturna, ki bo potegnil ročno zavoro, a ne na polno. Merkur bo prišel iz svoje sence in bo bolj svetlo v vaših odnosih, kjer so bile v zadnjih tednih kar močne sence. Na srečo bo tudi Venera lepo povezana z Neptunom in občutki glede ljubezni vas ne bodo varali. V soboto in nedeljo bolj pazite na besede, naredite pa tudi inventuro glede prihodkov in odhodkov, da vam bo finančna slika bolj jasna.
V tem tednu bi morali bolj uživati, zato si vzemite čas zase in vedite, da si zaslužite, da se vam uresniči tisto, kar potrebujete in si želite. Naj vas čustva ne zadržujejo v osami, naj vam družinski člani ne nalagajo preveč obveznosti, bodite kot Pepelka, ki se je v kočiji pripeljala na ples. V službi boste konec tedna inovativni in hitrih misli, bo pa konec tedna tudi Luna v vašem znamenju. V noči na nedeljo bo Luna krasna, nekateri ji rečejo »jagodna Luna« in ker bo v zgodnji nedelji polna, vas bo spraševala, kako je z vašimi odnosi. V naslednjih dveh tednih vam naj postane jasno, kaj dajete in kaj prejemate.
Sonce vam bo pomagalo dosegati povsem praktične vsakdanje cilje, a Saturn vam ne bo ravno v pomoč, ker bo od vas zahteval, da si naredite prioritete in rešujte najprej tiste, ki so pomembnejše. Ne naprezajte se ta teden preveč in si vzemite več časa za počitek oziroma za tiste lepe reči, ki vam izvabijo nasmeh na obraz. Konec tedna boste imeli tisoč idej, kaj vse bi to lahko bilo. Ves teden pa lahko imate prav prijazne, prijetne pogovore, ne nujno romantične. Za vikend se edino izognite pogovorom o denarju. Polna luna vas bo spodbujala, da se naslednja dva tedna bolj odprete in več govorite o občutkih in tako poskrbite tudi za zdravo telo.
Vaš smisel za humor se vam bo vrnil, imeli boste več energije in kreativnosti. Ravno pravo mero, koliko časa ste s prijatelji in koliko časa se posvečate svojim najdražjim ter sebi, boste morali najti. Tudi ta teden bo potrebne več taktnosti ter sklepanja kompromisov s partnerjem. Pluton, ki je v vašem znamenju, se bo »boril« z Venero, bolje pa bi bilo, da zvezo s partnerjem okrepite. Ne načenjajta finančnih tem, pač pa raje povejta drug drugemu, kaj dobrega vidita v drugemu. Polna luna v noči na nedeljo bo privlekla na dan občutljivo stran vaše narave.