ŠANGRILA - ROMANA POGORELČNIK

TEDENSKI HOROSKOP od 2. 10. do 8. 10. 2023

Oven
Bik
Dvojčka
Rak
Lev
Devica
Tehtnica
Škorpijon
Strelec
Kozorog
Vodnar
Ribi
Svet ni popoln in ravno to vas bo ta teden še kako jezilo. Ne splača se jeziti! Čuvajte na živce, jetra, oči in lepoto ter vedite, da takrat, ko nečesa ne morete spremeniti, ni dobro reagirati. In močna čustva vas utegnejo samo spraviti s tira ter vam tako odnesti notranji mir. Prišel je čas za novo vzpostavitev vaših prepričanj. Vse se spreminja in tudi prepričanja so tista, ki na to niso imuna. Kakršno je vaše prepričanje o življenju, takšno se vam bo življenje tudi kazalo. Teden ne bo primeren za finančna vlaganja ali za najem kredita in tudi za komunikacijo s Fursom ne.
Kar zadeva vaše odnose, boste ta teden veliko bolj optimistični. Pomembne vam bodo vrednote, tako da boste o njih razmišljali ter se o njih tudi pogovarjali. Treba pa bo pljuniti v dlani in se opredeliti za tisto stvar, ki vam prinaša denar in ne za tisto, kar vam je všeč. Zajtrka ne pojeste šele zvečer in če boste ugotovili, da so v življenju pomembne prioritete, vam bo mnogo lažje. Zdaj boste delavni, zjutraj se lotite najtežje naloge in dobro bo, ker boste natančni ter občasno tudi pohvaljeni.
V tem tednu boste hoteli narediti vse naenkrat, saj bo vaša vladarica Venera v lepi povezavi z Marsom. Imeli boste izredno velik zagon, boste pa tudi neučakani, kar pa ni dobro. Delajte korak za korakom, poleg tega dajte ljudem priložnost, da se izkažejo in jim pridite na pol poti. Jupiter vam bo pomagal pri delu, predvsem pa pri športni aktivnosti in še posebno, če se boste odločili izgubiti kakšen kilogram. Ta teden je tudi še čas za obisk kakšne kulturne prireditve in pa za božanje svoje duše. Privoščite si čas zase in se imejte radi.
V ponedeljek boste prehitro izgovorili besede, ki jih boste imeli v mislih, zato malce bolj pazite, da ne boste koga užalili. V torek in sredo vam bo Luna v vašem znamenju prinašala prijetne občutke, od četrtka dalje pa bo Merkur v Tehtnici. Več energije boste imeli in tudi veliko lažje se boste ukvarjali z vsakdanjimi obveznostmi. Boste tudi bolj fizično aktivni ter se boste bolj zavedali tega, kakšna oseba želite postati. Predvsem pa se povežite s sabo in počnite tisto, kar si srčno želite, a vam je za to vedno zmanjkalo časa.
Pozorni bodite na vašo komunikacijo, še zlasti bodite pozorni v pogovorih s partnerjem – osebnim ali poslovnim. Vendar pa ne zanemarite svojih domačih, namenjajte jim pozornost, saj bodo ti odnosi tisti, ki vas bodo pomirili ter stabilizirali. Za vse, ki ste samski, bo zdaj čas, da spoznate nekoga, ki vam bo ogrel srce. Družabni boste in tudi vaši načrti bodo optimistični. Vedite pa, da ni treba obljubljati tisto, česar ne boste mogli izpolniti.
Dnevi tega tedna bodo še zadnji, ko boste gostili Venero v svojem znamenju, tako da boste potem na Venerin obisk čakali do sredine julija prihodnje leto. Le dajte Veneri možnost, da bo delovala na polno in uživajte v njenih lepih energijah. To pomeni, da si privoščite vse lepo, vse, kar si želi vaša duša. Več pozornosti boste v tem tednu posvečali tudi odnosom na delovnem mestu. Boste pa zagnani, energični, delavni, to pa sedaj lahko vidi nekdo, ki bo imel v rokah moč in vam ponudi napredovanje. Vaše besede bodo od četrtka dalje prepričljive.
Pogovore o denarju pustite do četrtka malce pri miru, saj se utegne kresati med vami in vašo drago osebo. Ne hitite pri nobenih odločitvah povezanih s financami, premislite korake in naj bodo odločitve trezne ter prizemljene. Pri tem vam bo od četrtka dalje pomagal Merkur, ki se bo sicer poslovil od vašega znamenja, ampak v znamenju Tehtnica bo znal veliko bolje pretehtati odločitve. Bo pa komunikacija dobra s sorodniki, sosedi … In vse več znanja bo prihajalo v vas.
Sonce v vašem znamenju bo hotelo priznanja, hotelo bo, da vas ljudje prepoznajo ter vam tudi povedo, da ste jim všeč. Pazite pa, da se ne ujamete v zanko nečimrnosti in raje pokažite hvaležnost ter skromnost. Mars v vašem znamenju bo želel doseči tisto, česar v preteklosti ni uspel in zato boste delavni, aktivni in optimistični. V četrtek pa se jima bo pridružil še Merkur, tako da boste veliko razmišljali. Veliko pa lahko pomeni tudi, da se boste spraševali, ali bi šli levo ali desno. Ampak vaše besede bodo diplomatske in tako boste gradili mostove med vami in drugimi.
Poslovno bo teden dober, ker boste energični in vaše delo bo cenjeno. Bo pa od srede dalje treba imeti več samokontrole, ker bosta oba vaša vladarja, Pluton in Mars, v bojevitem položaju. Ne borite se s sabo, še manj pa z drugimi. Bodite bolj pazljivi pri vsem, kar boste delali. Pazite tudi v prometu in v kuhinji. Na srečo vam bo Sonce pomagalo, da boste umirjali svojo notranjost in če je ta mirna, je tudi zunanji svet bolj umirjen. Je pa zdaj čas za inventuro vaših minulih mesecev in do četrtka bo tudi čas za analizo vaših dosedanjih načrtov.
Čas je za razvajanje vašega telesa. Zdaj je čas za masaže, za manikiro, za stilski izziv … Vseeno pa boste čutili zelo močno potrebo narediti velik korak v smeri finančne svobode. Ne hitite, da se v hotenju kam ne zaletite in raje delajte majhne, a zanesljive korake. Še posebno pazite na finančne odločitve, a tudi za drastične ukrepe v ljubezenskih zadevah zdaj ni pravi čas. Po razvajanju telesa in duha boste lažje delali, s službi vas ne bo nič presenetilo, saj bo v vas optimizem.
Ukrotiti boste želeli divje konje, ki se bodo podili po širjavah vaše ambicioznosti. Jahati takšnega konja je lahko včasih prav naporno ter nevarno in padec z njega zna biti kar boleč. Umirite torej konje, vse bo prišlo, vse bo minilo in le čas bo pokazal, kaj je za vas sreča. Pluton v vašem znamenju bo tisti divji konj, kateremu bo dajal pospeške še energični Mars. Vprašajte se, ali ste v službi res nepogrešljivi. Morda pa si boste odgovorili, da vi ne morete živeti brez službe. Postavite si prioritete.
Iz cone udobja boste v tem tednu prišli povsem nevede, saj vas bodo dogodki kar nosili s sabo. Vaša koncentracija bo dobra, vsako jutro znova boste najprej pojedli »živo žabo« in šele nato se boste lotili manj pomembnih izzivov. Jezili vas bodo ljudje, ki bodo od vas počasnejši, a spomnite se, da jeza škoduje lepoti! Zdaj je čas za poglabljanje vase, za raziskovanje svoje notranjosti, ko si bo treba odgovoriti, kaj je tisto, kar razveseli vašo dušo. Pluton vam bo pravil, da to itak že veste, ampak resnica je drugačna, zato se odprite novemu, višjemu znanju.