Petek 13

Petek 13. res ni dan, ki bi se zgodil vsak mesec. V zvezi z njim so se rodila mnoga vraževerja in tudi zato je sama trinajstica v več državah postala simbol nečesa zelo nesrečnega. Pa si lahko v času visokega tehnološkega napredka dovolimo biti vraževerni in ali lahko slepo verjamemo, da se nam bo na ta dan zgodilo nekaj slabega? Poglejmo, zakaj je sploh ta dan pristal v naši zavesti, kot eden najnesrečnejših.

Najprej moram razložiti, kakšen vpliv ima število 13. V tem številu sta dve močni števili, 1 in 3, in numerologi ju v tem primeru imenujemo dva kapitana na isti ladji. Eden od njiju želi pluti proti vzhodu, drugi proti zahodu. In, ker se ne moreta dogovoriti, lahko pričakujemo le nepričakovan razplet, ki se zgodi v obliki števila 4. Število 13 je hitro, število 4 pa nam vedno v življenje prinese dogodke, zaradi katerih ne moremo ostati ravnodušni. Vsako število pa opisuje le vibracijo in vibracija števila 4 (13) se ne ujema z vibracijo števila 6, ki vlada petku, zato je na petek 13. več verjetnosti, da se zgodi kakšna nesreča.

Zdaj pa si poglejmo še izvor tega strahu. Francoski kralj Filip IV. je bil zelo zadolžen pri vitezih Templjarjih. Vedel je, da svojega dolga ne bo zmogel odplačati, zato je viteze obdolžil krivoverstva, jih dal zapreti in mučiti ter zažgati na grmadi na petek, 13. oktobra 1307. Od takrat dalje velja ta dan za nesrečnega. Zdaj pa poglejmo ta dogodek numerološko.

Filip IV. = 21 + 4 = 25 = 7

13.10. 1307 = 16 = 7

Število 7 pomeni velik strah, ki je v človeku. Kralja je bilo strah svojih upnikov in ta strah se je udejanjil na dan, ki mu je tudi vladalo število 7. Pomislite samo, kakšna groza je bila v zraku, da je od takrat ta dan postal tako zlovešč.

Glavni mojster vitezov je bil

Jaques de Molay = 17 + 9 + 16 = 8 + 9 + 7 = 24 = 6

Tudi tu se vidi, kako je njegova vibracija števila 6 v neharmoniji z vibracijo števila 4 (13.) Ta dan je bil zanj in njegove somišljenike usoden. Prav tako se lahko navežemo na vibracije, ki so v nas. Če imamo v imenu, priimku ali v datumu rojstva konflikt med vibracijama števil 4 in 6, potem vemo, da se velikokrat napačno odločamo in s tem požanjemo bolj ali manj nesrečne dogodke. Kdor ima v sebi vibracijo števila 4 (13, 22, 31 …), se mu ob petkih lahko zgodi nekaj več smole, kot sicer. Kdor pa ima v sebi vibracijo števila 6, bo na 4., 13., 22. ali 31. v mesecu tudi imel več slabih situacij, kot na druge dneve.

V Sloveniji še ni bila narejena raziskava, če se zgodi več nesreč na petek 13. kot kateri drugi dan v letu. V ZDA so že bile narejene takšne raziskave, ki so potrdile, da je na ta dan več nesreč, vedeti pa tudi moramo, da je strah v ljudeh tisti, ki lahko prikliče nesrečen dogodek. Kako se ubraniti pred slabimi vibracijami petka 13.? Samo s tem, da nas ni strah, da ta dan ignoriramo, se ga ne bojimo in smo veseli, nasmejani in srečni. Če bi vas zdajle vprašala, koliko od vas se tega dne boji, kolikim se zdi petek 13. nesrečen, bi vas verjetno bilo polovico takšnih, ki bi mi to potrdili in polovico takšnih, ki bi rekli, da je to za vas normalen ali celo srečen dan. Naj bo vaša zavest višja, to pa lahko skupaj dosežemo na tak način, da se dvignemo nad vpliv naših negativnih čustev in imamo pred očmi in v srcu le srečne ljudi ter dogodke.