ŠANGRILA

MESEČNI HOROSKOP
ZA MAJ

Oven
Bik
Dvojčka
Rak
Lev
Devica
Tehtnica
Škorpijon
Strelec
Kozorog
Vodnar
Ribi

Oven

Le kaj je tisto, kar v vašem življenju ne deluje in dobro veste, da je potrebno spremembe, nadgradnje ali popravkov? Lunin mrk, ki bo 5. maja, bo deloval v vaših globinah, iz katerih bodo prišli takšni občutki, ki vas bodo spodbudili, da naredite nekaj več na varnosti in stabilnosti vaše prihodnosti. Dva dni po mrku se bo Venera pridružila Marsu v Raku, zato boste z zagonom delali v domu in na vrtu. Nekaj več boste želeli narediti za lepoto in udobje bivanja, pri tem boste imeli podporo Sonca, ki bo do 21. še v Biku. Ne pozabite pa, da bodo do 15. še vedno šumi v komunikaciji in da bo dobro imeti glede finančnih izdatkov nekaj več premisleka. O svoji finančni situaciji boste več premišljevali. Dobro bo, da dobite drugačen odnos do denarja, da razmislite o vrednotah in tudi o tem, kje vas čaka boljši zaslužek. Za slednje tovrstne aktivnosti pa bo boljši čas v drugi polovici meseca. Poleg tega boste po 17. dobili še podporo Jupitra, ki pa ne bo samo znal pritegniti denarja, pritegnil bo tudi priložnosti za zapravljanje, zato bodite glede izdatkov (spet) previdni. Ko bo Luna 19. pričela rasti, se bo prebudila vaša kreativnost, Mars pa, ki se bo dan kasneje premaknil v Leva, bo to še pospešil. Radostili se boste življenja, učili se boste, veliko komunicirali, se gibali in odkrivali kraje, kjer še niste bili.

Ribi

Lunin mrk se bo 5. maja zgodil v vašem področju študija, tujine, tujcev, filozofije, prepričanj, religije in zakonodaje. Za vse, ki študirate, bodo naslednji meseci odličen čas, saj boste doživeli precej novega, lahko diplomirate, magistrirate, lahko greste študirat tudi v tujino. Ostali pa lahko spakirate kovčke in odpotujete na dopust ali pa sedaj pogledate kataloge in načrtujete poletni oddih. Bolj drzni boste in želeli si boste sprememb. Res bo Merkur do 15. še retrograden, zato lahko prihaja do kakšnih zastojev ali šumov, ampak energije se bodo v drugi polovici meseca dokaj zbistrile. Zelo močna energija bo ves mesec v področju vašega razmišljanja, dojemanja sveta, učenja, pisanja in na sploh komuniciranja. Nekaj nemira bo v vas in če bo to ustvarjalni nemir, bo odlično. Morate pa nekaj razrešiti za nazaj, nekaj odpustiti sebi in drugim, nekaj razumeti, doumeti in potem samo vedeti. Zavedanje o nečem bo prišlo slej kot prej. Ne hitite in ne izsiljujte tega zavedanja, zdaj bodite na poti razumevanja in cilj se bo zgodil. Ko bo 16. maja v Bika vstopil Jupiter, bodo vaše misli poletele v širjave in višine. Pričelo se bo dvanajstmesečno obdobje, ko vam bo ta dobri planet stal ob strani, da boste vse bolj prizemljeni, da boste na življenje gledali z bolj realistične strani, to pa zato, ker boste imeli več znanja, izkušnje boste drugače dojeli in vaša komunikacija bo odraz tega. Pokazali boste svoje širine in to vam bo koristilo na raznih področjih.

Vodnar

Lunin mrk je vedno priložnost za nekaj novega, saj se mora tisto, kar je odslužilo svojemu namenu, končati. 5. maja bo lunin mrk v področju vaše kariere. Nečesa si zelo želite in ker se vam odpirajo vrata, bo treba iti skoznje. Na srečo bodo odprta kar nekaj mesecev, vendar bodo na stežaj odprta le kak teden. Priložnosti bodo vsepovsod okrog vas, imejte odprte oči, ušesa in bodite odprti tako za nasvete kot za znamenja. Navezujte stike, pogovarjajte se z ljudmi, še posebno s tistimi od daleč. Privabljali boste več pozornosti in pri tem dobili več spoštovanja, začeli pa boste videti napredek zaradi minulega dela. Šumi v komunikaciji se bodo pojavljali do 15. maja, ko bo Merkur nehal z retrogradno potjo, a od 16. do 26. maja pazite, da ne pridete v konflikt z osebami, ki ne delijo enakega mnenja kot vi. Sedaj gostite Plutona, zavedajte se, da lahko kdaj preveč trmasto vztrajate pri svojih stališčih. Ne morete imeti vedno prav. Tudi drugi niso nezmotljivi, samo na komunikacijo pazite in bodite bolj nežni. Se pa boste spraševali tudi o tem, kje, s kom in na kakšen način živite. Ste srečni, ste v čustvenem ravnovesju, se z družinskimi člani lahko o vsem pogovorite, ne da bi kdo dvignil glas? Na srečo se bo 16. maja v področje vaših čustev, doma in družine premaknil dobrohotni Jupiter, ki lahko v prihodnjih 12-ih mesecih napove tudi novega družinskega člana.

Kozorog

Retrogradni Merkur bo še vedno deloval zaviralno v pogovorih z vašimi najbližjimi, zato se bolj potrudite in povejte, kaj mislite, saj ljudje še nismo tako daleč, da bi videli ali slišali misli. Želeli si boste razvajanja s hrano in dobro pijačo, želeli si boste masaže in nege telesa, želeli si boste tudi duševne hrane in predvsem ljubezni. Ko bo 5. lunin mrk v Škorpijonu, boste največ podpore prejeli pri vaših dolgoročnih načrtih. Vse, kar je povezano z računalnikom, internetom, s prijatelji, znanci, s kakšnimi skupinami ljudi, bo sedaj delovalo močneje in hitreje. Morda bosta s kakšnim prijateljem združila moči in naredila kak velik korak v novo smer. Ne takoj, za to boste imeli časa nekaj mesecev, a je dobro pričeti čim prej oziroma po 15. maju. Čas bo za sklepanje novih zavezništev, sploh pri predstavitvah in na sestankih boste morali biti diplomatski in pripravljeni na kompromise. Vam bo pa od 7. maja pri tem pomagala Venera, ki se bo pričela gibati v Raku. Bodite pa bolj varčni z denarjem. Ne skopi, ampak premišljeno varčni. Zdaj bo tudi čas vašega umetniškega ustvarjanja in večjega zavedanja in povezovanja z naravo, saj se bo 16. maja Jupiter premaknil v Bika. 12 mesecev vas bo spodbujal, da nekaj več naredite za svoje zadovoljstvo, da si poiščite hobi, da uživajte. Boste videli, kar naenkrat boste imeli več povabil, da bi odšli kam na lepše, da bi šli s prijatelji na tenis, golf, balinanje, košarko, mogoče boste pričeli zbirati znamke, nastopati na odru ali šivati gobeline. Nekaj boste sigurno našli.

Strelec

Telo je lahko zdravo le, če je v njem zdrav duh in to bo tema naslednjih šest mesecev, ker se bo lunin mrk 5. maja zgodil v področju, kjer so vaše globine, kjer je vaša karma, vaša preteklost, skrite misli in vaši strahovi. Kaj naredite preko dneva za vaš notranji mir? Kaj naredite za to, da je »posoda« vašega duha zdrava in v kondiciji? O tem boste premišljevali, se o tem pogovarjali in se precej učili. Bolj kot boste notranje mirni, ampak res mirni, bolje boste čez dan funkcionirali, bolje boste organizirani, bolj natančni boste pri delu in več boste imeli fizične kondicije. Torej bo dobro v dnevih okrog mrka pustiti pri miru socialna omrežja, vire slabih novic, kamor spada tudi brskanje po telefonu. Od 7. maja dalje bodo energije podporne za povečanje premoženja, če morate karkoli urejati glede davkov ali zavarovalnin, bo čas dober, edino vedite, da bo do 15. Merkur še retrograden, zato bo treba dati več pozornosti na to, kaj podpisujete. Bo pa za vas še posebno pomemben prehod Jupitra iz Ovna v Bika, ki se bo zgodil 16. maja. Zdaj je pred vami 12 mesecev, ko lahko nekaj več naredite za zdravje, ko boste razširili znanja, ki bodo vam ali tudi drugim pomagali k boljšemu počutju. Lahko dobite boljšo službo, če te še nimate, jo boste zdaj lažje dobili, več in lažje boste delali, lahko si kupite psa, konja … Dobrohotni boste do ljudi, to pa je nekaj lepega.

Škorpijon

Na mrke v vašem znamenju ste od lani že povsem navajeni, tako da ne bo za vas nič posebnega, če se bo zgodil še eden. Preobrazbe ste navajeni, tudi jo pričakujete in tako boste pričakovali tudi, da se bodo drugi do vas obnašali enako kot se vi do njih in kadar se to ne bo zgodilo, boste razočarani. Sedaj bo pred vami obdobje, ko boste razočaranja nad ljudmi veliko močneje občutili. Marsikaj vas bo motilo in kdor ne bo pokazal do vas spoštovanja, bo odletel iz vašega življenja kot suh list. Potreben bo jasen dialog, ker navsezadnje, morda pa nekdo od vas pričakuje več … Komunikacijski šumi bodo še vedno v zraku. Po 15. maju se bo šele »ozračje« umirilo zaradi Merkurja, vendar pa boste vi med 16. in 26. majem občutljivi zaradi slabe povezave med vašima vladarjema – Plutonom in Marsom. Res bo treba bolj paziti v odnosih, ne dovolite, da kdo manipulira z vami! A konec maja bodo prihajale priložnosti za nove poslovne povezave, a tudi, v primeru, da ste samski, se utegne zgoditi tudi kakšno nepričakovano srečanje, ki vam bo všeč. Poleg tega se bo pri odnosih lahko izkazal tudi Jupiter, ki vam bo od 16. maja kar 12 mesecev prinašal ugodne povezave z ljudmi. Predvsem vam naj položim na srce, da bodite ta mesec povezani s sabo in si ne dovolite, da vas drugi oblikujejo po njihovih željah. Bolj kot boste samozavestni, a ravno prav skromni, bolj vas bodo drugi cenili.

Tehtnica

5. maja bo drugi mrk v prvem letošnjem paru. Lunin mrk bo ugasnil neko staro navado ali staro dojemanje denarja in vas bo spodbudil, da pričnete na denar gledati na nov način. Zaradi tega lahko dobite energijo, lahko se boste imeli bolj radi in se cenili, spremenile pa se bodo vaše vrednote. To je pozitiven vidik mrka. Če ne boste hoteli v sebi ničesar spremeniti, potem se boste pač hudovali nad pomanjkanjem denarja. Denar beži od tistih, ki ga nimajo radi in zato spremenite razumevanje o denarju in prekinite s stereotipi. Lahko pričnete nov posel, lahko pa v službi rečete za povišico. Bo pa to tudi čas, ko ne boste smeli biti preveč razsipni z denarjem, čeprav se radi pustite razvajati. Zdaj boste morali pokazati odgovoren obraz, da boste Univerzumu pokazali, da veste, kaj je denar. Ta teden se poskušajte tudi izogibati sladkim pregreham. Več pozornosti boste v drugi polovici meseca vlagali v to, kako odplačujete kredit, če pa tega nimate, boste usmerjeni v investicije, davke, zavarovalnine, vse bolj preverite, ker boste tako najlažje kaj zaslužili. Bo pa sedaj vaš naravni talent za povezovanje z ljudmi odličen. Pri tem vam bo še posebno v poslu pomagala Venera, in sicer že kar od 7. maja dalje. Vaše umske sposobnosti bodo dobre, čas za načrtovanje dopusta pa bo najboljši po 21. maju.

Devica

Lunin mrk bo vplival na vaše razmišljanje, učenje, komunikacijo, vožnjo, načrte glede izletov, prinesel vam bo podporo pri učenju, pri odnosih z vašimi brati, sestrami, sorodniki, dober bo tudi za podpis kakšne pogodbe in bo dober tudi, če načrtujete nakup avtomobila. Ker pa bo vaš vladar Merkur retrograden do 15. maja, bo vseeno veljalo, da bo treba biti bolj previden pri nakupih elektronskih naprav. Lahko pa kupite rabljene naprave, tudi avto spada v to kategorijo. Na razne stereotipe boste pogledali z nove perspektive. Glede premoženja pa bo zdaj čas, da se zgodi kaj dobrega, zato pametno investirajte. Bitka med tem, kaj si želite in tem, koliko volje boste imeli to narediti, bo ta teden precej močna. Bolj boste utrujeni, zato boste v vsakdanja opravila vlagali več energije. Morda pa ne bi bilo slabo, če zdaj več počivate in boste več delali, ko bo vaše fizično počutje boljše. Verjamem, da ste težko pri miru, sploh zdaj, ko vam bo še Venera prinašala zamisli, kaj vse lahko naredite v svojem domu, kaj narediti, da bo vaš dom udoben in lep. Maja bo dobro, če bolj razširjate horizonte, da berete, se učite, morda tudi kaj napišete. Če pa planirate potovanje, bo to izvrstno, a kot sem že napisala, do 15. ne bodite presenečeni, če kakšen, tudi potovalni načrt, splava po vodi. Kasneje pa bo vse teklo veliko bolj gladko.

Lev

Pestro dogajanje tega meseca bo naznanil lunin mrk, ki bo 5. maja v Škorpijonu. Želeli boste dihati svobodno, mirno, globoko. V času svetovnega nemira, vam bo najpomembnejši mir. A ne le svetovni mir, predvsem vaš notranji mir. Vedeli boste, da lahko napredujete z energijsko podporo ljudi v vaši bližini, čutili boste, da mora biti poleg podpore drugih, v vas tudi dobro razpoloženje, zaupanje vase in jasen pogled naprej. Odnosi v službi in odnosi doma vam bodo tokrat veliko pomembnejši in vsako nihanje razpoloženja drugih boste v trenutku občutili. Bo pa mrk dober za tiste, ki se nameravate preseliti. In ko bo Merkurjeve retrogradnosti 15. maja konec, se bodo tudi priložnosti jasneje in hitreje pokazale. Svoje načrte boste veliko lažje uresničevali po tej retrogradnosti. Imeli boste možnost povsem novega začetka in ta začetek se bo nanašal na vaš dom in družino. Bo pa še nekaj dobrega … S 16. majem vam bo Jupiter pričel pomagati pri kariernem napredovanju. Če imate samostojen posel, boste še veliko bolj vidni, Jupiter bo vaš posel razširil in vedite, da Jupiter ne prinaša nikoli nič slabega, vedno samo dobro. Res je, da nič ne pade samo z neba in boste za uspeh morali biti aktivni, pri tem pa vam bo v veliko pomoč Mars, ki se bo 20. premaknil v vaše znamenje.

Rak

Sončni mrk je napovedal luninega in ta bo 5. maja v skrivnostnem Škorpijonu, kar bo za vas pomenilo, da se boste vprašali, če je v vašem življenju dovolj veselja. Odprite se priložnostim in pojdite ven med ljudi. Ta mrk bo dober tudi za vse, ki načrtujete naraščaj, dober bo za ustvarjanje, za nove projekte in dober bo za druženje z otroki, za pogovore in ljubezen. Pomislite na to, kaj želite sprejeti v svoje življenje, zavedajte se, kako govorite in ravnate v službenem okolju, bodite diplomatski in sklepajte kompromise. 7. se bo Venera premaknila v vaše znamenje in tako boste prav vi v zodiaku najlepši, najmilejši in najbolj graciozni. Venera je ljubezen in lepota, je pa tudi tista, ki prinaša priložnosti za zaslužek. Ko se bo 15. Merkur nehal gibati retrogradno, bo čas, da aktivno pričnete dosegati zastavljene cilje. Pri tem vam bo v veliki meri pričel pomagati tudi Jupiter, zato boste vse bolj družabni. Želeli boste tudi obuditi iskrice v vaših starih prijateljstvih. Imejte se lepo, uživajte, prebudite otroka v sebi, smejte se naglas, naj se vam svetijo oči! Mogoče vam bo nekdo povedal recept za srečno življenje in ko se bo Sonce 21. premaknilo v Dvojčka, boste čutili, da sreča res prihaja od znotraj. Popustite zavore in prerežite morebitne verige, ki vas ne spustijo naprej.

Dvojčka

Dnevi so že občutno daljši, vi pa se boste ukvarjali z mislijo, da je dan za vas še prekratek, da čas kar nekam zbeži. Lunin mrk bo povzročil, da se boste globoko zamislili o tem, kje se izgubljajo minute ali ure, kam je usmerjena vaša pozornost, kaj bi morali črtati iz vsakdanjih navad ali razvad, da bi dobili več časa za tiste reči, ki so pomembne. Morda boste pričeli z aktivnostmi, ki vam bodo okrepile zdravje, morda boste večkrat šli na sprehod, če imate psa, boste ugotovili, da potrebuje tudi on več sprehodov, morda boste pričeli bolj zdravo kuhati in tudi več boste čistili, manj pa boste na socialnih omrežjih. Pri delu boste bolj osredotočeni na podrobnosti in ko se bo Venera 7. premaknila v Raka, boste imeli tudi večji fokus na to, kako upravljate z denarjem. Maja bo še vedno odličen čas za obred odpuščanja in tudi, ko se bo Merkur 15. ustavil na svoji retrogradni poti, lahko odpuščate še naprej in se čistite, da bo vaša notranjost lažja. Bo pa druga polovica maja dobra za vse tiste aktivnosti, o katerih ste/boste v času do 15. dobili ideje ali že naredili načrte. Potrebovali pa boste mir, tisti notranji mir, ki zdravi stres, za doseganje le-tega bo poskrbel Jupiter, ki bo naslednje mesece kot vaš angel varuh in vam bo nenehno govoril, da se sproščajte, meditirajte, da je edino mir v vašem srcu tisti, ki nekaj šteje. Ko bo Sonce 21. vstopilo v vaše znamenje, bo posvetilo na vas, na vaše talente, na to, kako se kažete svetu in tako boste zasijali ter svetili.

Bik

Pred vami je razburljiv mesec, poln preobratov, pospeškov in tudi rahlih zastojev, ampak na koncu maja boste rekli, da je bilo zabavno. V vašem znamenju bodo v prvi polovici meseca Sonce, retrogradni Merkur in Uran. 5. maja bo lunin mrk v vašem področju vseh odnosov, tako osebnih kot tudi poslovnih. Nek odnos potrebuje spremembo. Kateri je to, boste sami zelo dobro začutili, verjetno pa vam je to jasno že zdaj, ko to berete. Za marsikoga bo mrk prinesel nov odnos, še posebno, če ste samski se bo stanje iz ednine spremenilo v dvojino. Zavedajte pa se, da bo mrk deloval pol leta in ne pričakujte, da bo princ na belem konju prijahal že takoj 5. maja. 7. maja pa se bo Venera premaknila v Leva in boste bolj na očeh, sploh če boste kje govorili, nastopali ali kaj prodajali. Lepota bo v vaših besedah, več miline bo v vaših očeh, jasnost v komunikaciji pa bo še vedno potrebna, ker se bo Merkur šele 15. ustavil na svoji retrogradni poti. In potem bo čas za tiste aktivnosti, o katerih ste in boste do sredine meseca razmišljali. Kot sem napisala, bo mesec za vas sila pester. Mlada luna bo 19. v vašem znamenju in bo to podpora pri vseh aktivnostih. Sonce se bo iz vašega znamenja premaknilo 21., ampak 16. maja bo k vam prišel dobri Jupiter in bo pri vas ostal vseh 12 mesecev. Pri vseh izzivih vam bo pomagal, ne bo vas le bodril, temveč vam bo pokazal rešitve in pripeljal ljudi, ki vam bodo bremena pomagali nositi in jih raztovarjati.